BMW 3-Serie: Koppeling functioneert niet meer na inbouwen nieuw motorblok

Bouwjaar: 2002, Motorcode: M47N 110kW

Hallo,

Nadat er een "nieuw" motorblok ingebouwd is, werkt de koppeling niet meer. Dit is raar, want de koppeling is gecontrolleerd, drukgroep getest, koppelingsplaten opnieuw bekleed (wist overigens niet dat dat kon) en een nieuw druklager geplaatst. Volgens mij zijn alle ingredienten aanwezig voor een weer perfect functionerende koppeling. Maar helaas.

Wellicht heeft iemand een idee in welke richting er gezocht moet worden? Kan het zijn dat het bedienmechanisme niet juist aangesloten is? Werkt dit bedienmechanisme mechanisch of hydraulisch?

Ik hoop dat er iemand is die wellicht wat extra info kan geven of een aantal tips van wat de oorzaak zou kunnen zijn? Alvast bedankt.

Mvg, Jasper Lucassen

Jasper Lucassen

Geplaatst door Jasper Lucassen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik in de onderdelenlijst kijk zie ik een hydraulische koppeling.
Begin maar eens met ontluchten en vloeistofniveau op peil brengen.
Plaatjes van onderdelen hier: http://www.realoem.com/bmw/select.do

Jasper Lucassen (0), 14 jaar geleden

Hallo, bedankt voor je reactie. Is dit dan een gesloten oliecircuit, wat dan dus ook apart onlucht moet worden? Ik hhor het graag.

vegito (0), 14 jaar geleden

Koppeling kan je inderdaad apart ontluchten. Bij je VB vind je de pomp en een nippel daarop een slang aansluiten en paar keer pompen en nippel open doen. Paar keer herhalen tot dat je weerstand in je pedaal voelt.

Jasper Lucassen (0), 14 jaar geleden

Hallo, het probleem is opgelost, na het monteren van de originele revisieset werkt de koppeling feilloos. Er zaten minimale verschillen tussen de ene en de andere, maar blijkbaar toch net te veel verschil. Bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.