BMW 1-Serie: Koppeling kapot binnen 10K en idrive loopt vast

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: N46B20

heren,

ik heb eigenlijk twee problemen.
ik heb mijn bmw 120i twee jaar geleden gekocht met 54k km op de teller. Een half jaar geleden met ongeveer 78k km heb ik mijn koppeling moeten laten vervangen omdat die helemaal versleten was. Nu vond ik dat best wel vroeg. Ik rij sportief maar zorg wel goed voor de auto. Dus ik dacht misschien is de vorige eigenaar wat grof met de koppeling omgegaan. Nu een half jaar later is mijn koppeling weer weg, dat denk ik tenminste. Een paar maanden geleden rook het een beetje branderig in de auto na paar minuten rijden en dat was dan ook na minuut of zo weer weg. Dit heeft hij voor ongeveer maand gedaan en is er daarna mee opgehouden en dus niet veel aandacht meer aan besteedt. Echter, sinds twee dagen pakt de koppeling pas op als het hele pedaal los is gelaten inplaats van vlak voor helemaal loslaten. Kan het zijn dat de koppeling servo kapot is?? Verder wat is jullie mening over het zo snel slijten van de koppeling?

tweede probleem is wat vreemder... mijn idrive systeem(met navigation professional) loopt vast als het buiten warm is. Als de buitentemperatuur rond de 20 graden of hoger ligt loopt het idrive systeem vast. Als ik het systeem dan reset door beide ejectknoppen en muteknop vast te houden loopt hij weer heel ff goed maar loopt dan weer vast. Als ik een CD en de navigatie DVD eruit haal zijn die behoorlijk warm. De omhuizing van het dashboard voel niet heel warm.

Mijn dealer kon het probleem niet vinden en hij is daarom doorgestuurd naar bmw nl maar ook die konden niks vinden. Enig idee waar het aan zou kunnen liggen?? heel nieuw idrive systeem is verdomd duur grapje..


Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

alvast bedankt.

Ralph

switch46

Geplaatst door switch46 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

BjornSP (0) PRO, 12 jaar geleden

Wordt het idrive systeem gekoeld door een inwendige ventilator en werkt deze wel?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.