BMW Z3: kort rammelend geluid bij koude en warme start

Bouwjaar: 1997

Mijn Z3 met 1.8 motor geeft bij het starten koud als ook warm een kort rammelend (schurend) geluid van ongeveer een seconde.
Motor loopt verder prima. Kan dit verorzaakt worden door de distributie ketting en kan het kwaad? Heb sinds 10.000 km syntetische olie in het carter 5W40. Zou het door de olie kunnen komen?

lansolaf

Geplaatst door lansolaf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW Z3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Oliepeil in orde.

lansolaf (0), 18 jaar geleden

Davy. Oliepijl is prima. Auto verbruikt ook weinig tot niets, Na 5000km staat het niveau nog op max. Het klinkt alsof er tijdens de start te weinig smering is. Maar nogmaals misschien is dit een geluid dat bij veel 18 motoren voorkomt met distributie ketting??

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Ben je veranderd van soort en merk olie, had je het probleem ook voor de onderhoudsbeurt. Normaal hoor je de ketting bijna niet, is het meer een tikkend geluid (klepstoters).

lansolaf (0), 18 jaar geleden

Davy. Het zijn zeker niet de klepstoters. Het is geen tikkend geluid. Echt een soort schurend geluid. Ik heb het idee dat het het ergste is als de auto nadat er mee gereden is zo'n 10 minuten uit heeft gestaan en hem dan weer start. Dan hoor je een korte periode een schurend geluid waarna de motor weer als een zonnetje draait??

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch je startmotor niet die wat blijft hangen, je hebt het enkel bij het starten.

dkraft (0), 18 jaar geleden

Ik heb zelf een 318is gehad hier ligt precies de zelfde motor in als in de jouwe. Ik had dit ook, hoogst waarschijnlijk is het je hydraulische ketting spanner van je distributie ketting, tenminste bij mij was dit wel zo!! Als je zelf erin zet let dan op, de oude is er in 10sec uit maar de nieuwe moet in een speciale stand gemonteerd worden. Krijg je ook een beschrijving bij!! Kost trouwens paar 10tjes, Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW Z3 of stel zelf een nieuwe vraag.