BMW 7-Serie: Krakend en bonkend geluid voorophanging

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 725tds

Beste BMW liefhebbers

Ik heb een BMW 725TDS van 1997 uitvoering E-32 . Hij maakt een krakend en bonkend geluid aan de voorkant als je meer als 20 min rijd.

Als hij koud is hoor je niets . Als het nat is duurt het langer voor je iets hoort, en als het warm is hoor je de geluiden sneller dan dat het koud is buiten.

Het geluid is tweevoudig : ten eerste een bonkend geluid dat bij het afremmen en optrekken van de auto . Ook als het wegdek slecht is hoor je elke keer als de auto veert dit geluid.
Hoe langer je rijdt hoe vaker en harder het geluid te horen is.
Ten tweede hoor je een krakend geluid van een veer die ingedrukt wordt en ontspant. Het is werkelijk zo als de auto warm is en je stilstaat en dan respectievelijk links en rechts op de voorkant van de auto duwt je dit geluid hoort.(het geluid dat je hoort is waarschijnlijk het geluid van een rubber of zo en niet direct van de veer) Dit wordt ook erger naarmate je langer rijd.

Als je stilstaat en je duwt op de auto hoor je het bonkende geluid niet.( Je kan natuurlijk ook niet de kracht ontwikkelen dit het gewicht van de auto creëert tijdens het rijden)

Ik ben al verschillende keren naar de BMW garage (dealer) geweest. Zij kunnen geen diagnose stellen. Ik heb geen zin om systematisch zaken te vervangen.

Schokbrekers , inclusief lagers zijn twee 30.000 km geleden vervangen. Er zit geen speling op de wielen of iets dergelijks.

Het is duidelijk dat met slijtage van iets te maken heeft want de klacht komt steeds vlugger naar voor. Het heeft ook te maken met temperatuur .

Wie kan mij hierbij helpen ????

isaronloeple

Geplaatst door isaronloeple (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ejva (0), 15 jaar geleden

Ik heb een 740i van 1997.

Het bonken komt me niet bekend voor maar het krakende geluid wel. Hoe warmer en/of droger hoe sneller het optreedt en hoe luider. Heb een dealer laten kijken. Deze wist het wel op te lossen door ongeveer de gehele voorwielophanging te vervangen voor een paar duizend euro. Ook een aantal BMW specialisten wisten het niet echt te vinden.

Toevallig juist vandaag heb ik bij Trouborst in Ouderkerk a/d IJssel een spoorstang laten vervangen. Aangezien het koud is en regent weet ik nog niet zeker of het nu over is, maar ik weet wel zeker dat het in ieder geval minder is. Even afwachten tot het weer droger en wat warmer is. Ik laat het weten.

martijn2 (0), 15 jaar geleden

Ik heb een 740i uit 1998 met hetzelfde probleem als isaronloeple.
Als de auto koud is hoor je niets maar na een tijdje rijden kraakt/bonkt het.
Ik heb ook geen zin om alles maar te laten vervangen en dan maar hopen dat het weg is, dus als iemand
een idee heeft wat het kan zijn?

ejva (0), 15 jaar geleden

Ben vergeten mijn ervaringen hier te melden, sorry. Daarom bij deze.

Trouborst in Ouderkerk a/d IJssel heeft - inmiddels een week of vier geleden - een spoorstang vervangen en het probleem is volledig opgelost, geen kraakje meer. Heeft ongeveer € 400 gekost. De auto spoort nu ook beter.

vegito (0), 15 jaar geleden

Heb je het bonk geluid ook als je wilt in parkeren of een bocht draaien..?? met je stuur. Ik heb dat namelijk wel welliswaar geen 7 serie maar een 3 serie en ik hoor de laatste tijd vaak gebonk voorin bij scherpe bochten maken en bij in en uit parkeren. Het lijkt alsof me vooras eraf valt echt vaag nu dat het koud is is het nog meer en vaker. weet iemand van hier wat het kan zijn?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.