BMW 3-Serie: Krakend geluid bij een bocht naar links of op de rotonde??

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320D 110kW

Probleem is als volgt: Als ik een snelle bocht naar links maak (of een rotonde neem) hoor ik duidelijk een krakend/ratelend geluid van achter, bij rechts maakt hij dit niet??? Onlangs nog naar een universele garage geweest om de probleem op te laten lossen, die hebben te kenne gegeven dat ze alle rubbers gecontroleerd hebben en niks kunnen vinden. Ook werd me geadviseerd om naar de BMW te gaan,omdat ze dagelijks met bmw's werken. Mijn vraag is dan ook aan alle BMW sleutelaars of ze deze probleem herkennen, voordat ik naar de dealer ga om mijn portemonee leeg te maken.

Alvast bedankt voor de reactie(s).

P.s Ook doet de auto wat zweven op de weg, dan rechts dan naar links, heb het al laten uitlijnen maar het haalt niks uit. Mijn banden zouden te breed zijn (225-45-17)? Zou het zo zijn, dat er een verband is met het krakend geluid en het zweven?

MrBombastic

Geplaatst door MrBombastic (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

MrBombastic (0), 16 jaar geleden

Niemand ooit mee gemaakt dan???

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Ooit wel eens gehad met mijn 316i E30. Toen waren de lagers van een van mijn voorwielen versleten. Op gegeven moment gaat hij ook kraken en ratelen wanneer je rechtdoorrijd. Dan wordt het tijd voor nieuwe lagers :-) In jou geval zou ik zeggen dat de lagers van een van je rechter wielen versleten is gezien daar druk op komt te staan wanneer je een bocht naar links neemt.

MrBombastic (0), 16 jaar geleden

Kan het bv niet aan de diverse rubbers liggen? En dan erbij als ik links stuur, wordt dan niet de linker lager belast, mits het aan de lager ligt?

Schiedamer (0), 16 jaar geleden

ik denk zelf ook je wiellagers krik je wagen op en voel of je speling heb op je voorwielen

MrBombastic (0), 16 jaar geleden

Voorwielen? Komen uit de achterkant............(weet het niet zeker maar??) Schokdempers misschien, kan dat?

MrBombastic (0), 16 jaar geleden

Voor de geintresseerden, probleem is nu opgelost. Het geluid kwam vanuit de portieren, de dealer heeft de rubbers 'ontvet' en weg is het kraken. Zou je niet zeggen, dat het daar vanaf kwam maar toch.......


P.s. Thanx voor de 'vele' nuttige reactie's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.