BMW 3-Serie: krakende ramen

Bouwjaar: 1998

Heb al eerder op Problemcar gestaan met mijn probleem.
Toen had ik vermeld dat ik krakende deuren cq ramen had.
Ik ben er inmiddels wel achter dat het niet mijn deuren zijn maar dat het in de ramen zit.
Heb al van alles geprobeert, van schoonmaken tot weer opnieuw invetten maar tot nu toe heeft nog niets echt gewerkt.
Als ik aan het rijden ben dan kraken mijn ramen.
Op de snelweg is dit beduidend minder, maar op een klinkerweg wordt dit irritant.Als ik mijn ramen een fractie naar beneden doe is het ook weg, het lijkt erop dat de raam te strak in de stijl zit.
Heb ook al gekeken of dat hij nergens tegen een schroefje aankomt of zo maar dit is niet het geval.
Heeft iemand hier ook als eens last van gehad en heeft ook tevens de oplossing dan hoor ik dat graag.

Pierre

pierre8964

Geplaatst door pierre8964 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

pierre

heb het zelf ook al eens gehad,haal het deurpaneel eens eraf en laat de raam eens een paar keer open en dicht gaan,en kijk eens wat dat hele raammechanisme doet!

als hij bijna helemaal boven is,dan zet het wat uit als het ware..

ik heb de popnagels eruit geboort en er nieuwe m6 boutjes ingezet,heb ook de gaten iets groter gemaakt,zodat ik een soort sleuf erin had,zodat ik het wat kon 'stellen' en het werkt overigens prima!

durf bijna te wedden dat het probleem bij jou hetzelfde is!

ben benieuwd!

Stefan

diko (0) PRO, 18 jaar geleden

is een kwaal van deze e46 types,ik heb verschillende van deze autos in onderhoud en ze doen het allemaal,de een wel wat meer als de ander en de ene eigenaar stoort zich er aan en een ander weer niet.je kan raamrubbers,raammechanisme etc vervangen soms is het minder of tijdelijk weg,maar je blijft er last van hebben. mvg Diko

rb9354 (0), 18 jaar geleden

Wordt veroorzaakt door vocht, ik heb hetzelfde probleem vooral als het veel regent. Inspuiten met siliconenspray werkt (tijdelijk), beter is kryton maar ik heb helaas geen idee hoe je aan dat spul kunt komen.

rb9354 (0), 18 jaar geleden

Ter aanvulling, de siliconenspray niet op het raamrubber spuiten (heeft geen effect) maar op de zwarte rand net daarboven.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

@ R Berg

als de ramen 'stroef' gaan spuit ik ook altijd zo'n goedje ertussen,

maar ik doe de raam een stukje open en stop dat piemeltje wat op die spuitbus zit helemaal naar achteren,tegen het einde van de rubber/raam aan en spuit dan wat erin,het loopt dan als het ware omlaag,dit doe ik omdat anders die ramen zo vettig als wat worden..

volgens de dealer was een andere optie,raamrubbers vervangen..de oudere modellen 3 serie hadden dikkere rubbers dan de 'nieuwere' waardoor de raam eigenlijk wat te stroef door de rubbers ging..door die dunnere te monteren bestaat er een veel kleinere weerstand waardoor de boel soepel omhoog en omlaag kan gaan..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.