BMW 3-serie Touring 2006: krijg de auto niet in de slip met de handrem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 204D4, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

hoi ik heb een probleem met de handrem van me bmw e91 hij remt wel af maar krijg hem niet in de slip terwijl ik de hendel strak heb aangetrokken en nog niet het max van de hendel bereik heb dus naar mij idee is die afstelling niet het probleem.

als ik hem op de krik heb staan en me handrem erop dan kan ik het wiel een klein stukje draaien (een cm of 3,4 )voordat hij op de rem slaat waardoor hij niet door de apk komt.

ik heb vorig jaar voor de apk het binnenwerk van de trommel vernieuwd maar dat heeft blijkbaar niet geholpen

wie herkent dit of weet wat ik kan proberen?

fabiaantje 2001 1.4

Geplaatst door fabiaantje 2001 1.4 , lid sinds 6 jaar geleden

2 Reacties

lange-frans, 2 jaar geleden

heb je al naar de kabels van handrem gekeken ?

    nee die heb ik nog niet bekeken maar ik kan me hendel ook niet tot de max trekken die zit halverwege als ik hem zo strak mogelijk aantrek - fabiaantje 2001 1.4, 2 jaar geleden

bert klein PRO, 2 jaar geleden

Ik neem aan dat de handrem / parkeerrem in de remschijf zit,dat je dan eenvrije slag hebt is normaal deze kun je verminderen door de remsegment speling af te stellen,maar moet wel onbelast vrij draaien, handrem moet werkend op de remtestinrichting een remvertraging halen van 1.2m/sec en hoeft dus niet te blokkeren,de parkeerrem moet ook in achterwaartse richting functioneren.
het verschil in remwerking op de parkeerrem wordt niet berekend, maar de rem moet wel op beide wielen werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!