BMW 2-serie 2014: Lambda sonde

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Motorcode: N47D20D, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 160

ik heb een bmw 225d stage 2. ik krijg steeds de melding dat zegt aandrijving beheerst voortrijden. dus heb ik hem laten uitlezen er kwam 1 foutmelding vandaan code 283400 oxygen sensor after cat activation heating open circuit. dus heb ik de lambda sensor vervangen. daarna krijg ik nog steeds dezelfde melding. weer laten uitlezen en precies dezelfde foutmelding kwam er op het display. tussen de 2000-3000 toeren komt de meldingen. en ook soms zomaar uit het niets. de melding gaat na een paar minuten weer weg en dat herhaalt zich steeds. als ik boven de 180 km per uur ga dan heb ik bijna geen vermogen meer (160-180pk). dus heb ik garage's gebeld om te vragen wat het kan zijn. iemand zei dat je de lambda sensor moet laten inleren. een andere zei dat er iets met de kabels is. er zei nog iemand dat je er een originele lambda sensor moet in doen. ik weet niet wat ik nu moet gaan doen. kan iemand me helpen

Evin

Geplaatst door Evin (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 2-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

1 jaar geleden - Ehombie

Stroomschema bemachtigen en kijken welke kabeltjes van het heater cicuit zijn, en deze testen met een testlamp.
of kabelset van connector lambda visueel nalopen TOT DDE.
Hij geeft een cicuit code OPEN.
Er is volgens mij inderdaad een inleer procedure....maar dat staat volgens mij los van dit probleem...? maar je kunt het proberen als je de (diagnose) tools ervoor hebt (ISTA,INPA of betere universele scantool).

    Bedankt voor de reactie. Ik zal het proberen. - Evin (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 2-serie of stel zelf een nieuwe vraag.