BMW 525 TDS Touring: Lekkage nivearegeling

Bouwjaar: 1998

Bij het instappen vanmiddag merkte mijn zoon op dat er lucht ontsnapte bij het rechterachterwiel. Even later gaf de boordcomputer ook aan dat er een probleem was met de nivearegeling. Blijkbaar is er iets lek. Zo is er niet mee te rijden, want de wagen hangt behoorlijk scheef.
Wat zou dit kunnen zijn (ook worstcase), en wat voor kosten zijn daar mee gemoeid?

Marcel

dotinga

Geplaatst door dotinga (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alex215 (0), 19 jaar geleden

Ik weet dat mijn 528i Touring (1997, E39) ongeveer een jaar voordat ik deze kocht hetzelfde probleem heeft gehad. Bleek te gaan om een zogenaamde kapotte 'veerbol' (in het Duits: Luftbehaelter). Bij een lekkage zakt deze (uiteraard) in. Nu kan ik me daarin vergissen, maar ik meen dat een reparatie van die bol of bollen vrij prijzig is. Het staat mij bij dat een BMW-dealer daar 450 Euro voor rekent. Indien onjuist, dan hoor ik het wel!

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad een luchtbalg,en die prijs klopt ook wel zo'n beetje..

dotinga (0), 19 jaar geleden

Het probleem is dus verholpen. Inderdaad een lekke luchtbalg. Prijs per stuk is ¤160,=, en ja waar 1 stuk gaat volgt de andere binnenkort. Liever niet op mijn vakantie, dus dat werden er twee vervangen. Samen met mijn buurman (die een brug bezit) vanmorgen vervangen. Binnen een uur waren beide vervangen.

Bedankt voor jullie reacties.

Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.