BMW 5-Serie: lmm coderen ofterwel programmeren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9d

hallo

ik ben momenteel in turkije op vakantie 45 graden warm,mijn luchtmassameter is volgens mij kapot gegaan want als de motor koud is trekt ie goed zodra de motor warm word is die tot de 2000 toeren superlui houd dus in,ik heb een lmm besteld bleek eentje te zijn met extra gaasje in het midden dus nieuwe type mijn originele word waarschijnlijk niet meer geproduceerd (mijn auto bj 1999) dus bleek de lmm ofzo gecodeerd te worden maar de dealer had er nooit van gehoord ,dus hoe werkt dat wat word gecodeerd en hoe moet dat?

bmw_530d

Geplaatst door bmw_530d (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

een originele lmm moet inderdaad gecodeerd worden en dat moet met de computer bij de dealer. Zonder coderen loopt ie ook wel maar niet zoals een 530d hoort te doen.
Als de dealer daar nog nooit van gehoord heeft moet ie maar eens naar de fabrieken om een opleiding te volgen.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

heb je hem laten uitlezen ?

kan ook een defecte temperatuur sensor kvs zijn..

Stefan

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

als je een nieuw type luchtmassameter hebt dan moet je hem inderdaad coderen: dat houdt in dat er in je dde(computer) nieuwe gegevens worden gezet, zodat de waardes kloppen die de luchtmassameter afgeeft.(meet)

je had ook eerst kunnen laten uitlezen, wat voor nummer er in je luchtmassameter staat. er zijn namelijk nieuwe nummers (software) voor de luchtmassameters, die kun je er dan laten inzetten(coderen) zodat je luchtmeter weer up to date is.

maar als je luchtmeter echt defect is dan helpt andere software daar niet meer voor natuurlijk.

gr. Marcel.

bmw_530d (0), 17 jaar geleden

maar als ik de stekker van de lmm eruit trek is het weer heel normaal(een beest)dus ik denk de lmm ,dus de dde computer moet gecodeerd worden ,is het dan zo dat alleen de lmm gecodeerd ofterwel geupdate word of de hele electronica

bmw_530d (0), 17 jaar geleden

o ja waar kan ik een pierburg lmm vinden en moet daar ook aanpassingen aan gebracht te worden?

bmw_530d (0), 17 jaar geleden

mensen die mij kunnen helpen mail mij dan aub

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.