BMW 3-Serie: Loopt stationair slecht en wil afslaan, houdt in

Bouwjaar: 1990

Hoi,

Ik bezit een BMW 3.16 i (e30 uit 1990). Prima auto alleen, af en toe houdt de motor in en pakt niet tijdig op in toeren als ik gas geef, hij gaat dan 'bokken'. Als ik de motor flink op toeren jaag loopt hij normaal.
Wanneer ik stop gaat de motor stationair onregelmatig lopen of zakt beneden 500 RPM en slaat af. Het maakt niet uit of de motor warm of koud is. Het irritante is dat hij soms een dag volkomen normaal loopt. Waar moet ik beginnen?

Groeten John

Johnny5748

Geplaatst door Johnny5748 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

controleer de slangen op lek, waarschijnlijk heb je een vacuum lekkage, ook de pakking van het inlaatspruitstuk wil weleens lekken.
om de lekkage snel te vinden kun je de slangen inspuiten met bijvoorbeeld remmenreniger, als motor ineens anders reageerd dan zit je in de buurt van het lek.

chaan (0) PRO, 19 jaar geleden

Indien de controle van de vacuum slangen niets oplevert auto laten uitlezen. Mogelijk storing van lambda sonde en/of luchthoeveelheids meter.

Umpire (0), 18 jaar geleden

eerst stationairklep reinigen.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.