BMW 7-Serie: misfire

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.6 V8 735i

Ik heb het volgende probleem

Een BMW 735i loopt vaak op 7 cilinders ipv 8. Elke keer komt de code P1343 of 1349 naar voren. Volgens mijn testkast is dat een misfire op cilinder 1. Nu heb ik de bougies vervangen, verstuivers getest en gewisseld, bobine's gewisseld, alle 4 nokkenas sensor gewisseld met rij 2 van cilinder 5,6,7,8. Mebramen op kleppendeksel gecontroleerd met rook machine.Tot nu toe heeft dit niks opgelost. Heeft er iemand nog een suggestie. Valse lucht misschien van inlaat spruitstuk. Kan zo niks horen en met spuiten helpt ook niet.
Wie o wie heeft een idee.

Alvast bedankt

P.stra

Geplaatst door P.stra (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Kun je de fuel trims uitlezen? Bmw-specifiek of EOBD?
Dat geeft je dan een indruk van het mengsel, want een te arm mengsel kan dit ook vroorzaken.

P.stra (0) PRO, 13 jaar geleden

De fuel trims kan ik niet uitlezen. Maar als het een arm mengsel is dan moet ik toch op meerdere cilinders storing hebben? Ik heb mij ook laten vertellen dat de variabele klemtiming niet goed werkt. Versleten as en lagers..... We zoeken nog even verder.

P.stra (0) PRO, 13 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost. Ik heb de as van de variabele nokkenas gecontroleerd. Lagers ruim en hevel rauw van de 1e cilinder.
Dat is nu vervangen en probleem opgelost.

Hans4040 (340) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.