BMW 1-Serie: Mogelijk probleem met BMW 120i

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

Sinds ongeveer een jaar ben ik de gelukkige eigenaar van een BMW 120i ;)

Momenteel heb ik echter mogelijk een mogelijk probleem met mijn auto. De laatste tijd is het zo dat ik sporadisch (1 of 2 keer per week) bij het remmen en terugschakelen een wat verbrande lucht ruik (weet niet hoe ik de geur anders moet omschrijven). Aangezien ik mijn auto iedere dag gebruik en dus ook heel regelmatig rem heb ik me er tot nog toe niet heel druk over gemaakt aangezien het maar heel af toe zo is (denk 1 op de 100 keer of iets dergelijks ;)). Toch vind ik het vreemd en vraag me af waar het aan kan liggen?

Over een paar weken krijgt mijn auto een grote beurt dus dan zal ik dit ook aangeven maar misschien hebben jullie een idee waar dit aan kan liggen? En of ik er beter eerder naar kan laten kijken?

Overigens werkt verder alles perfect, zowel het schakelen als remmen...

Alvast bedankt!

Groet,
Bastiaan

Bastiaan1986

Geplaatst door Bastiaan1986 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Brand is nooit echt goed voor een auto, ik zou er gelijk naar laten kijken.

Wat mogelijk is dat je de katalysator ruikt omdat die te heet wordt.
Dat kan als de inspuit-computer de brandstof niet volledig afsluit (vanwege een of andere fout) tijdens gas los.
Dan komt er benzine in de kat die daar verbrandt en dan wordt de boel veel te heet.

Andere mogelijkheid is een vastzittende rem en dat je de remmen ruikt. Maar dan moet je rem-problemen hebben (trekken naar Links of Rechts) en wordt het wiel van de vastzittende rem heet.

Enig idee waar de geur vandaan komt? Voor, Midden, Achter? Anders een keer zo snel mogelijk parkeren als het weer gebeurt en temperatuur van de wielen controleren. Kun je gelijk proberen te ruiken waar de geur vandaan komt.

Bastiaan1986 (0), 14 jaar geleden

Nou ik zou ook niet zeggen dat het echt brand is...maar weet niet hoe ik het anders moet omschrijven...het heeft wel wat weg van verbrande lucht maar wel anders..

Vastzittende rem lijkt me inderdaad niet dit aangezien alles goed werkt en er geen problemen zijn. Het rare is vooral dat het zo sporadisch gebeurt.

Ik heb overigens niet gek veel verstand van auto's dus de eerste optie die je geeft zou best kunnen, maar is het dan niet nog vreemd dat dit niet iedere keer gebeurt bij het remmen en terugschakelen? Overigens zou de boordcomputer dan niet ook een storing moeten aangeven?
Of kan het wellicht iets met de remvloeistof te maken hebben? (ik gok maar wat )

De geur komt overigens van voren dat weet ik zeker.

Bastiaan1986 (0), 14 jaar geleden

Iemand nog ideeen wat het kan zijn? Ik twijfel namelijk erg of ik er nog voor de grote beurt naar zal laten kijken (die is over ruim 2 weken). En daarnaast is het natuurlijk ook makkelijk als ik al een idee heb waar het probleem kan zitten, scheelt de monteur weer tijd met zoeken ;-)

Even ter aanvulling, bovenstaande gebeurt me dus 1 a 2x per week en ik rijd ong. 400 / 500 km per week.
Verder werkt alles naar behoren, de auto vertoont geen mankementen en boordcomputer geeft ook geen storing o.i.d.

Alvast bedankt!

Groet,
Bastiaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.