BMW 3-Serie: Motor inhouden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316ti

Hi,

Ik heb een 316ti uit 2002 en laatste tijd merk ik dat de auto bij lage toerental +/- 2000 een beetje inhoudt als ik me gas een beetje los laat. Dit heb ik alleen als ik minder gas geef en wanneer ik meer gas geef heb ik dit probleem niet meer.

Kan iemand mij misschien hierbij helpen. Ik vermoed zelf dat het door brandstoffilter (of luchtfilter) komt, kan iemand dit misschien bevestigen?

Thanks,
Gio

giomoi

Geplaatst door giomoi , lid sinds 13 jaar geleden

9 Reacties

anoniem-1573996169, 13 jaar geleden

ik denk dat onderhoud altijd wel een goeie zaak is luchtfilter kun je even bekijken ofdat ie vuil is en benzinefilter keer vernieuwen kan geen kwaad maar om zomaar te zeggen dat het dan opgelost is durf ik niet te garanderen

stefan84, 13 jaar geleden

hang hem anders eens aan de computer.. ( Diagnose )

Gr Stefan

giomoi, 13 jaar geleden

Ja idd, dat lijkt me een goed plan. Ik hoorde dat het ook door brandstofpomp zou kunnen komen, is dit mogelijk enzoja, is het normaal gesproken duur om dat te doen?

thanks

stefan84, 13 jaar geleden

alles is mogelijk maar zelf denk ik dat je probleem hier niet in zal zitten..je kan wel even de brandstofdruk ( laten ) meten,dan ben je er zo achter of hij nog in orde is..

Zou hem eerst even laten uitlezen,om eventuele verdere kosten te besparen.

Gr Stefan

giomoi, 13 jaar geleden

bedankt mensen voor jullie hulp, ik heb het laten nakijken door een monteur en een 'bobin' was blijkbaar niet werkend meer, en als ik nu de auto start (koud) dan heeft ie moeite om de toerental op niveau te houden. Hij gaat rond 500 rpm zitten waar uitlaat lampje aan en uit gaat. Maar als de auto warm is, merk ik het niet zo veel meer.

Misschien dat iemand hiermee ervaring heeft?

Thanks

stefan84, 13 jaar geleden

Heb je deze bobine dan al laten maken ?

Gr Stefan

giomoi, 13 jaar geleden

Ja, ik heb het laten vervangen met nieuwe bougies. gr gio

giomoi, 13 jaar geleden

hi hier ben ik nogmaals, hier snap ik helemaal niks meer van....vandaag reed ik terug van me werk met 120km/uur en toen moest ik koppeling indrukken en remmen voor file, en toen viel de motor uit, hij startte vervolgens wel gewoon normaal maar bij hoge snelheden slaat ie af als koppen ingedrukt is en bij lage snelheid niet....

echt vaag....ik moet het echt laten uitlezen.

stefan84, 13 jaar geleden

[quote=giomoi]hi hier ben ik nogmaals, hier snap ik helemaal niks meer van....vandaag reed ik terug van me werk met 120km/uur en toen moest ik koppeling indrukken en remmen voor file, en toen viel de motor uit, hij startte vervolgens wel gewoon normaal maar bij hoge snelheden slaat ie af als koppen ingedrukt is en bij lage snelheid niet....

echt vaag....ik moet het echt laten uitlezen.[/quote]
Zou ik zeker eerst even laten doen en meld dan ook gelijk even de aanwezige foutcode.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.