BMW 3-Serie: Motor slaat af

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i M40

De laatste tijd heb ik een probleem met mijn BMW 316i uit '89. Wanneer ik moet afremmen voor een verkeerslicht/rotonde/afrit/bocht volg ik de normale gang van zaken => gas los, koppeling in, afremmen tot gewenste snelheid en terugschakelen naar de tweede versnelling. Nu gebeurt het regelmatig dat de motor dan plotseling afslaat. Waar normaal het MMS ingrijpt bij +/- 700 toeren (te zien aan bewegen verbruiksmeter) "zakt" de toerenteller door de 500 toeren en slaat de motor af. Alle lichten op het dashboard gaan dan branden.


---ik weet niet of het volgende er iet mee te maken heeft, maar de laatste tijd is de stationair loop ook iets onregelmatiger (temperatuur?)---


Ik hoop dat ik het probleem zo duidelijk mogelijk omschreven heb en dat iemand mij misschien kan helpen.

Alvast bedankt!

Redneck

Geplaatst door Redneck (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

reinig je stappenmotor maar eens en het probleem is verholpen!

deze zorgt voor de schommelingen in toeren!en kan ook goed het afslaan veroorzaken.

schoonmaken met remreiniger en erna een druppeltje wd-40 erin.

Stefan

Redneck (0), 17 jaar geleden

Dus de stappenmotor in de Bosch Lucht massa meter reinigen. Ik zal het komend weekend direct doen.
Moet ik ook eens naar de temperatuursensor kijken? => Het afslaan gebeurt nu namelijk constant.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

je stappenmotor is een apart onderdeel en zit niet in de luchtmassameter!daar moet je van af blijven want deze zijn zeer gevoelig!

gaat het afslaan gepaard met stotteren e.d. als je gas geeft ? dan verzuipt hij als het ware,stinkt naar benzine,en loopt niet lekker,dit is denk ik niet het geval bij jou!reinig maar eerst even je stappenmotor en dan verder kijken indien het niet over is!

Stefan

Redneck (0), 17 jaar geleden

De stappenmotor heb ik schoon gemaakt. Het probleem is in zo verre verholpen dat echt afslaan (nog) niet is voorgekomen. Wel valt hij nog erg terug in toeren; tot zo een 400/500 [toeren/min]. BMW-monteur dacht dat het kon liggen aan de brandstofdrukregelaar.

Misschien moet ik de stappenmotor komend weekend nog maar eens goed doorspoelen en de regelaar eens nakijken.

In ieder geval bedankt voor de hulp.

P.S. ben dit weekend naar de open dag bij A2 Mobilport geweest en heb de storingen laten uitlezen. Er waren geen storingen in het geheugen opgeslagen. Alleen maar positief (toch?)

stefan84 (0), 17 jaar geleden

dat is inderdaad alleen maar een goed teken!

ik neem aan dat je het schoongemaakt hebt met remreiniger ? erna even een druppeltje wd-40 erin voor de smering en dan moet het goed zijn!

voor de brandstofdrukregelaar moet je eerst even de brandstofdruk gaan meten,dan ben je daar zo achter..

ben benieuwd.

Stefan

Redneck (0), 17 jaar geleden

Het probleem is er nog steeds. Het lijkt wel of het iets te maken heeft met het warmere weer. Als ik de auto nu ´s morgens gebruik nadat deze een nacht heeft stilgestaan is het probleem er niet. Gebruik ik daarna de auto weer (temperatuurmeter nog niet terug naar blauw) dan slaat 'ie onherroepelijk af bij het onbelast terugvallen in toeren. (koppeling in, geen gas).

Heeft iemand een idee wat het kan zijn => defecte temperatuursensoren /vuil in de tank (rij de laatste tijd vaak met bijna lege tank) / kapotte rotor/verdelerkap?

Alvast bedankt!!

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou de tempsensor even nakyken en de bougies en de rotor en verdeelkap

Redneck (0), 17 jaar geleden

Is de temperatuursensor makkelijk en goedkoop te vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.