BMW 3-Serie: Motortje in Climate Control unit blijft draaien

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tds

Als ik de motor afzet en de sleutel uit het contact haal blijf ik een brom horen, deze blijkt uit de bedieningsunit van de Climate Control te komen. Als ik die uit het dashboard haal en de grote blauwe connector loshaal is het afgelopen. Maar zet je hem daarna weer op contact dan heb je die ellende weer. Is hier iets aan te doen?

bond1372

Geplaatst door bond1372 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sinterklaas (0), 14 jaar geleden

hoort zo bij bmw, heb ik ook gehad.
ik had het toen bij de dealer nagevraagd.
bij contact uit zal je hem altijd even horen nabrommen.

Caspar1549 (0), 14 jaar geleden

Reageert op je deurklink volgens mij. Gaat aan bij deur openen, en blijft altijd een paar minuten na lopen na sluiten van de auto.

Mausx (0), 14 jaar geleden

Kachelweerstand defect. als je die vervang dan is het over.

bond1372 (0), 14 jaar geleden

Kachelweerstand?, zit die dan ook in de klimaatcomputer?, ik stel me voor dat je die alleen vindt bij systemen met draai- of schuifregelaars. Maar als die het is, waar kan ik die in het systeem vinden?

Mausx (0), 14 jaar geleden

in de toevoerbuis van de buitenlucht. in de auto onder het dashboard.
aan de bijrijderskant het dashboardkastje demonteren. van het middenconsole het stoffen zijpaneeltje eruit en de plastic kap onder het dashboard weghalen. dan zit ie achter de kachelradiateur richting schutbord. grote stekker eraf en 1 schroefje. klemmetje indrukken en eruit halen.
bij de dealer hebben ze ze gewoon op voorraad. komt vaker voor.

Driver21 (0), 14 jaar geleden

uhm... wat hij hier beschrijft is het ventilatortje in het climat control die even blijft draaien...dat is normaal
wat jij (mausx) bedoeld met kachelweerstand is dat de kachelfan (de blower) blijft draaien,maar die klacht heeft bond 1372 niet

bond1372 (0), 14 jaar geleden

Nee, het is niet de Fan zelf maar dat kleine motortje dat in de unit van de climatronic zit. Als dit gebruikelijk is vind ik het best. Wat mij betreft is hiermee het probleem opgelost, dank voor jullie reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.