BMW 3-Serie: naam van rubber stuurkolom

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316i

hoi

ik heb een probleem ik kan niet meer sturen ik heb net gekeken en het stangetje dat van het stuur naar de as loopt zit bij de as los er zit een rubber dat helemaal naar de klote is en die moet ik vervangen de vraag is hoe heet het en kan ik het makkelijk zelf

vr gr alex

p.s martin bedankt voor je reactie maar kan nergens een flexibele kruiskoppeling vinden.

sexy-lexy10

Geplaatst door sexy-lexy10 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 16 jaar geleden

flexibele kruiskoppeling.groeten martin

sexy-lexy10 (0), 16 jaar geleden

hoi martin ben net aan het kijken op autopartsonline.nl maar kan het niet vinden

gr alex

alex207 (0), 16 jaar geleden

even langs de dealer, denk dat het onderdeel nog geen 50 euro kost. Kijk wel uit met de demontage / montage er zit een fijne vertanding op de stuuras zodat de nieuwe koppeling op precies dezelfde plaats geplaatst word anders klopt je stuuruitslag niet meer

sexy-lexy10 (0), 16 jaar geleden

he alex
ik heb ondertussen het onderdeel besteld bij severs in woerden maar het is nog een gedoe het ondeedeel te pakken te krijgen zeg. maar als ik alleen de koppeling los haal hoef ik tog niet aan die fijne vertanding te zitten?

vr gr alex

alex207 (0), 16 jaar geleden

jawel , het is een gevulcaniseerde rubber dus je krijgt een complete koppeling en dan kom je de fijne vertanding vanzelf wel tegen. Is een eenvoudig klusje maar zoals reeds beschreven wel bij de pinken blijven.

sexy-lexy10 (0), 16 jaar geleden

hoi
ik heb vandaag eindelijk mijn onderdeel binnen gehad dus ik denk ik ga meteen maar sleutelen en het ging allemaal goed maar nu heb ik een probleem benenden waar de koppeling op gaat zit het oude onderdeel muurvast ik heb het los proberen te tikken alles maar krijg het gewoon niet los. heb er iemand tips voor me?

vr gr alex

alex207 (0), 16 jaar geleden

En is het het onderdeel met de fijne vertanding ?? Boutjes niet alleen lossen maar helemaal eruit draaien !!!!!!!!
Indien ja kun je proberen bij de oude in de spleet een beiteltje te zetten zodat ie ietsepietse uit mekaar gaat dan zou je hem er zo af kunnen tikken.

alex207 (0), 16 jaar geleden

oeps vergeten als je de nieuwe erop krijgt niet vergeten een beetje loctite aan de boutjes te doen

sexy-lexy10 (0), 16 jaar geleden

he alex

ik de onderdeel eraf gekregen toen kwam ik het volgende probleem tegen het onderdeel dat ik had klopte niet. ik had van de bmw dealer alleen een koppeling gehad maar mijn bmw had een stuurstang waar het koppeling aan vast zat dus een geheel zeg maar. ik terug naar de bmw en die zei ja dat kan kloppen want in de loop der jaren is het constructie veranderd wat dus beter is eb ik toen maar een losse stuurstang erbij besteld en net alles op zijn plek gezet en hij rijd weer super bedankt voor je hulp. o ja ik ben de fijne vertanding tegen gekomen boven bij stuurstang aan bovenkant koppeling en aan onder kant koppeling!!

vr gr alex

alex207 (0), 16 jaar geleden

ok dan dan is de zaak geklaard. fijn voor de feedback dat alles ok en opgelost is zouden alle vraagstellers moeten doen .
trouwens de bmw dealer had dit eigenlijk moeten weten aan de hand van het chassisnummer weten ze precies welke onderdelen zijn gebruikt. modernisering cq verbetering doen dan niet terzake.

sexy-lexy10 (0), 16 jaar geleden

de eerste keer bij de bmw hebben ze aleen model en jaartal gevraagt vandaar misverstand maar ik had nog een vraagje weet je toevallig als je zelf voor een wielager kan vervangen?

vr gr alex

alex207 (0), 16 jaar geleden

als je het speciale gereedschap hebt zonder problemen .
heb je dit niet dan naar de dealer . Schrik niet van de prijs het lager zal toch zeker om en nabij de 150 euro kosten. daar komen dan nog de arbeidsuren bovenop.

sexy-lexy10 (0), 16 jaar geleden

hoi alex bedankt voor je reactie volgende week gaat mijn auto voor apk kleine beurt en dan zal ik gelijk vragen wat zo een geintje gaat kosten ik hou je op de hoogte

vr gr alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.