BMW X3 2012: nokkenas vastgelopen????

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N20B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 135

Na vervangen distributie ketting, rijdt auto goed, maar krijgt foutmelding ,"Aandrijving. Beheerst rijden volle aandrijf kracht niet beschikbaar." (nokkenas vastgelopen 130104) Diverse keren gereset maar blijft terugkomen. Wat te doen?

h.k.t.d@hetnet.nl

Geplaatst door h.k.t.d@hetnet.nl (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 1 jaar geleden

Staat alles goed op tijd , timing gereedschap gebruikt ?
Sensor is goed en schoon?

h.k.t.d@hetnet.nl (0), 1 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Ik heb al het timinggereedschap gebruikt. Sensors schoongemaakt, een keer verwisseld ook de solenoids en de vanos ventielen schoongemaakt.

    Ik heb de opmerking gehad dat we hem in "weer de fabrieksinstelling moet zetten" wat vinden jullie daarvan??? En hoe zou je dat moeten doen? - h.k.t.d@hetnet.nl (0), 1 jaar geleden

harry4203 (430) PRO, 1 jaar geleden

wat was de reden van de kettingwissel? heb die fout wel eens eerder gehad, waarbij echt de nokkenas te zwaar draaide als gevolg van slechte smering,

harry4203 (430) PRO, 1 jaar geleden

Je moet dat vanos systeem resetten/inleren. als je dat niet doet na vervangen ketting gaat t ook niet goed idd. uitvoeren met bmw of goede universele tester.

    Bedankt voor de reactie. We hebben een Amcel MB700 tester. Kun je misschien aangeven hoe we dat kunnen doen?? - h.k.t.d@hetnet.nl (0), 1 jaar geleden

h.k.t.d@hetnet.nl (0), 1 jaar geleden

De kettingwissel was voor de zekerheid. (96000km op originele ketting en de leeftijd) Geen klachten of meldingen. Na de kettingwisseling was dit de eerste keer dat de melding naar boven kwam.

harry4203 (430) PRO, 1 jaar geleden

Ik ken die tester niet, maar loop ff door de menu's heen of je wat tegenkomt. ik ben overigens bang dat t met die tester niet gaat als ik zo ff kijk. Anders rijd je toch ff langs een goede universele garage, die kunnen dat wel.

check

Beste antwoord, geplaatst door Moderator Problemcar (75) PRO, 1 jaar geleden

Door Moderator verplaatst

Hallo Harry4203,
Ik heb de kettingwissel met mijn diagnose apparaatje kunnen resetten en inleren. auto rijd weer heel goed.
Vriendelijk bedankt voor je advies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X3 of stel zelf een nieuwe vraag.