BMW 3-Serie: noodloop bij weerstand van wind, heuvel en caravan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Beste deskundigen,

Als ik in de 5de versnelling boven de 120 km per uur rijdt, gebeurt het vaak dat de auto vastloopt (noodloop?) hij verliest dan zijn vermogen. Als ik dan even in de 4 speel met het gaspedaal, schiet hij ineens weer vooruit en is het probleem weg. Rararara???
Ik heb inmiddels de turbodruksensor vervangen, de EGR afgedopt, de kleppen uit het inlaatspruitstuk gehaald en alles schoongemaakt. De echte techneuten weten er geen oplossing voor, wellicht dat hier echt vakmannen zijn die het weten!!

Ik heb naar aanleiding van bovenstaand probleem een aantal nieuwe inzichten ontdekt.

1. Als ik met veel weerstand (bv. extreme windstoten of rijden me caravan) te maken krijg, slaat de auto eerder in de noodloop)in zijn 4 bij 90 km pu’. Als ik dan terug schakel naar de 3 blijft liter per KM wijzer staan op iets meer dan 10 liter. Na een tijdje gas los en weer geven (op en neer) schiet de wijzer weer richting de 20 en rijdt de auto uit de noodloop.
2. Als ik tijdens het rijden constant gas los en weer geef (op en neer, dan slaat de auto niet in de noodloop. Ook niet bij extreme weerstand.

Ik hoop dat jullie mij met deze inzichten weer wat verder kunnen helpen. Vrijdag heb ik een afspraak bij de BMW Specialist, deze weet op dit moment ook niet meer waar hij het moet zoeken. Ik wil bovenstaande tips en de aanvulling die ik nog krijg, zeker meenemen.

Alvast weer bedankt!!


(BMW 320 TD compact 2.0 2002)

Sjoerd68

Geplaatst door Sjoerd68 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Noodloop geeft ook een storingscode,heb je al eens een log gemaakt?.
Het moet allemaal niet zo moeilijk zijn.

Sjoerd68 (0), 12 jaar geleden

hij geeft een foutcode, naar aanleiding daarvan is al eerder de turbodrukregelaar en turbodruksensor vervangen. volgens de BMW specialist gaf de computer aan dat hij tot het oneindige (274 ofzo) de melding heeft gegeven. nu weer een nieuwe sensor en het help dus echt niet.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Kan die specialist dan niet rijdend een log maken?.
Dan kun je zien waar het fout gaat,soms nog voor de melding gezet word.

Sjoerd68 (0), 12 jaar geleden

hey die is goed :-) kan ik desnoods nog bij de dealer laten doen. Samen een ritje maken, kan me de kop toch niet kosten :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.