BMW 3-Serie: Olie lekkage

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik ben sinds een maand de trotse bezitter van een 3 serie touring uit '89. Afgelopen week heb ik er voor het eerst een lange rit mee gemaakt (400 km). Toen ik thuis kwam zag ik dat er oliedruppels lekten vanaf de linkerkant van de carterpan. Ik heb het oliepeil nagekeken maar dat bleek nog in orde te zijn. Ook zag ik geen water vermengd met de olie en de koelvloeistof was ook niet aangestast door olie. Hieruit concludeer ik dat het geen kapotte koppakking kan zijn. Zelf denk ik dat het de oliekering is die lekt of de pakking van de carterpan. Vreemd genoeg lekt er geen olie als ik er korte afstanden mee rij.
Kan iemand mij vertellen of ik in de juiste richting aan het zoeken ben, en kan het geen kwaad om er mee door te rijden?
Wat kost zoiets om te laten repareren?
Met vriendelijke groet,
Dudester

[url=http://imageshack.us][img]http://img221.imageshack.us/img221/1065/...[/img][/url]

Dudester

Geplaatst door Dudester (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 17 jaar geleden

maak het blok eens schoon en kijk of je kan vast stellen waar de olie vandaan komt.je hebt ook van die lekzoekersspray,dit spuit je erop en als de lekkage optreed zie je een mooi oliespoor lopen,zodat je precies ziet waar het begint.dit is een soort krijt,lijkt wel witte verf maar werkt perfect!

kan inderdaad de carterpan pakking zijn,of bv een lekkage aan de oliefilter etc..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.