BMW 3-Serie: auto tikt aan de onderkant van het motorblok

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.18 i m40

Ik heb een totaal gerviseerde bmw gekocht, ik heb de rekenning van de revisie gezien. Ik heb hem nu 2 maanden en in het begin hoorde je de motor niet tikken . Maar nu 2 maanden later is er een zacht getik waarneembaar onderin het motor blok. Weet iemand wat dit kan zijn?

Geplaatst door

Wesley11966 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Totaal gereviseerd? tsja ook de lagerschalen/drijfstanglagers? kijk daar maar es naar of zoek dat even uit, de 318 i m-40 staat bekend als een van de slechtere bmw motoren. altyd problemen

Harry4233 0
badge

18 jaar

Ja echt alles. Het geluid hoor je ook heel goed als je achteruit rijd het is net of je dan een van de cilinders hoort op en neer gaan zoals bij een aude tractor..... Het is gewoon balen tevens heb ik een scheurtje in de carterpan ontdekt... meteen een nieuwe gehaald maar nu blijkt dat eronder zetten vrijwel onmogelijk is... Heeft iemand ervaring met het eronder zetten van een carterpan?

Wesley11966 0

18 jaar

wesley

bij een 4 cilinder onmogelijk ???

alles is te doen,zet hem op een brug en draai een motorsteun los waardoor je de motor met een krik iets omhoog kunt halen,en zo de carterpan kunt verwijderen..zo gaat het ook met een 6 cilinder,zo is het inderdaad onmogelijk omdat je maar een paar cm speling hebt...

succes

Stefan

stefan84 0

18 jaar

Is er als ik de motor optil geen gevaar dat ik iets beschadig ofzo?

Wesley11966 0

18 jaar

harry N? M40 motoren altijd problemen??

Alex218 0
badge

18 jaar

nee hoor,

even voorzichtig te werk gaan en kijken of niks knelt of te erg onder spanning staat als je hem bv te hoog op hebt gekrikt,maar verder kan het geen kwaad..

Stefan

stefan84 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.