BMW 3-Serie: Injector connector maakt slecht contact

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 330D M57

Mijn motor draait onregelmatig stationair en het vermogen valt af en toe weg, dit alles hortend en stotend. Ik ben erachter gekomen dat de connector van de eerste injector, gezien vanaf de voorkant van de auto, invloed heeft op dit instabiele gedrag. Als ik er aan beweeg, dan stopt het of het gaat weer verder enzovoort. Nu heb ik contact spray op de contactoppervlakken van connector en injector gespoten, met een schone doek geprobeerd eventueel vuil en contactspray restanten te verwijderen, maar het probleem blijft. Heeft iemand wellicht nog een tip hoe ik deze connector/injector weer goed kan laten geleiden? Overigens brand er tjidens dit geheel geen enkel waarschuwingslamp op het dashboard, dat vindt ik vreemd...?

r301hess

Geplaatst door r301hess (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

probeer de contacten in de stekker naar elkaar toe tebeugen en spuit hem in met contactspray.
mocht niet helpen kijk dan of je de stekker kan vervangen haal er desnoods een van de sloop.

groetjes jan.

r301hess (0), 17 jaar geleden

Jantje bedankt!
Zonder gein, perfect advies. Ik ben vandaag weer met mijn neus boven die connector gaan hangen en kon het door de zon (jaja) beter zien. 1 kant van de stekker had inderdaad teruggebogen koperen contactjes. Een beetje friemelen en ze zaten weer goed. Overigens had ik ook met BMW gebeld om te vragen of dit onderdeel te krijgen was: Maaral Zaandam: nieuwe kabelboom, kost honderden euros (geen zin om behulpzaam te zijn dus...); Maaral Alkmaar: kabelboom voor de injectoren kost 54 Euro ex. Prettig om te weten, mocht het in de toekomst nog nodig zijn.

bedankt en de groeten,

Jerome

Lowbmwdriver (0), 17 jaar geleden

graag gedaan

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

jerome dat is mooi om tehoren ; maar nu de boel weer goed zit dan zal het best goed blijven zitten want je komt niet veel aan die stekkers.
veel sukses ermee.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.