BMW 3-Serie: motor loopt slecht na enige tij stil te hebben gestaan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

Hallo mijn bmw (die ik net 3 dagen heb) loopt zo opzicht heel lekker.alleen als deze bv een uurtje of 2 heeft stil gestaan en ik dan wil weg rijden pruttelt hij houd ie in en valt tijdens het optrekken zelfs uit.Na een paar min is alles weer normaal !
Als ik uit de garage rijd ligt er wel eens wat olie.het is een 3.2 liter m3 motor 6 gang.km 138000
Moet ik dit laten uitlezen bij bmw of kunnen jullie mij helpen bvd
mischa

dupl-u-11229-5dd148ac5bc67+mischa

Geplaatst door dupl-u-11229-5dd148ac5bc67+mischa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

hallo

laat heb inderdaad maar eens uitlezen en kijk wat eruit komt!

kijk ook eens naar je olie lekkage,of hou in elk geval het peil in de gaten.

en het hoeft niet perse bij Bmw,daar betaal je zo € 100,- voor de auto binnen staat.bij een teun de beun met de juiste apparatuur gaat dit ook.

heeft de auto dit probleem al toen je heb gekocht hebt ?of weet je niks van de geschiedenis ervan ?

ben benieuwd.

Stefan

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

mischa ik hoop dat je nog garantie hebt,

ik denk dat ik het probleem ken: vermoedelijk is het je vanosgedeelte voorop de cilinderkop.

bij de 3.2 uitvoeringen komt het geregeld voor dat de inbusboutjes van de klepjes voor de vanosaansturing van de uitlaatzijde gewoon afbreken, of als je geluk hebt alleen lostrillen.

hierdoor wordt je vanos niet goed aangestuurd en gaat de motor waarschijnlijk in noodloop lopen( misschien dat er niet eens een lampje op je dashboard gaat branden!!)

doordat de boutjes los of afgebroken zijn, lekt de motor, olie langs deze pakking.

dit kun je zelf makkelijk controleren door aan de voorzijde van de cilinderkop naar de linkse aluminium deksel te kijken. hier zie je kleine inbus boutjes zitten, controleer maar eens of ze nog aanwezig zijn of nog goed vast zitten!!

er is ook van bmw uit een terugroepactie geweest dat deze inbusboutjes vervangen moesten worden!! misschien dat jij hier ook nog voor in aanmerking komt?!

succes, marcel.

p.s. vanos is de versteleenheid van beide nokkenassen

dupl-u-11229-5dd148ac5bc67+mischa (0), 17 jaar geleden

Marcel en Stefan alvast bedankt voor deze info.Ik ga eerst eens kijken naar wat marcel zegt en ga daarna maar eens terug naar de garage. ik heb deze auto trouwens bij een sub bedrijf van bmw kera gekocht dus ik mag toch hopen dat er garantie op zit.Als deze boutjes zijn afgbroken of los zijn betekend dat dan dat er een nieuwe vanos op moet ? en de motor uitlezen kan dus ook ergens anders dat hoeft niet direkt bij een bmw dealer ? alvast bedankt en ik houd jullie op de hoogte.

gr mischa

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

nou je kunt de boutjes wel vervangen, maar dan moeten er zoiezo wel nieuwe klepjes in, en dan nog bestaat de kans dat hij lichtjes olie blijft lekken. door de zeer nauwe passingen.

maar dat moet de garage maar netjes oplossen!!

gr, marcel.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

nou mischa,

ben zelf ook al een paar keer bij de dealer geweest voor hem uit te laten lezen,omdat ik dacht dat hun toch betere apparatuur ervoor hebben etc..maar heb me daar toch grondig in vergist,hier bij een beunhaas betaal ik € 10,- per uitleesbeurt,bij bmw kom ik weg met € 100,- a € 150,-..

bij een telefonische afspraak met de dealer vertelden ze me mooi dat het ongeveer een € 25,- zal zijn,maar exact konden ze het niet vertellen omdat het lag aan hoelang ze eraan bezig waren,dit geld voor Bmw in Maastricht als die ....... in Roermond.ik mocht gelukkig even erbij zijn ( in de garage ) toen hij uitgelezen werd,maar voor ik het wist had hij mijn stappenmotor al gedemonteerd,omdat deze volgens hun niet naar behoren werkte!! mijn probleem was overigens het inhouden en bougie's verbranden bij 200km/h.ze waren hier dus precies 1.7 uur mee bezig en kreeg een mooie rekening voor mijn neus,en wat had ik ? evenveel als eerst want hiermee was mijn probleem dus nog niet verholpen..

kijk maar eens wat marcel gezegd heeft,en anders gewoon even terug na de garage gaan..

als je bij de dealer bent voor een 'klein' onderdeel of voor garantie dan schoppen ze je liever naar buiten,maar kom je voor een auto te kopen,ben je ineens 'de prins op het witte paard' maar goed,hoop dat je probleem meevalt en het op een goede manier gerepareerd word.

Stefan

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

ja stefan ik werk zelf bij een bmw dealer, en je hebt gewoon gelijk hoor, van die prijzen wordt je inderdaad niet erg vrolijk.
maar ja, ik werk in de werkplaats en heb er weinig over te vertellen, maar wat je zegt klopt wel: een uurtje kost bij ons al 90euro inclusief btw... dus.... daar kun je veel voor naar de beun gaan........

gr, marcel..

stefan84 (0), 17 jaar geleden

marcel

ik heb niks tegen de mensen opzich,in iedere werkplaats en zaak zal het anders zijn,maar bot uit de hoek komen,zoals hier in het zuiden vind ik toch wel het laatste wat je kunt doen..en dan ga je er ook niet gouw meer met plezier naar toe.


maar overal is wel wat natuurlijk.

Stefan

ReneS (0), 17 jaar geleden

waar heb jij dit laten doen stefan ; voor 10 euro de auto laten uitlezen ?
Ik wil zelf dit ook nog laten doen want 100-150 euro is me toch wat veel.......

ReneS (0), 17 jaar geleden

bij de oliebeurt hebben ze bij keram tevens het microfilter en ruitenwisserbladen vernieuwd beide volgens mij niet nodig daardoor was de kleine beurt al 2 keer zo duur. Ze vragen niks ; je krijgt wel de rekening uiteraard.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

bij mij in de buurt woont die man rene,

weet alleen niet waar jij vandaan komt ?

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.