BMW e36 316: Olie niveau

Bouwjaar: 1997

Onlang is mijn koppakking vervangen, er is toen tevens nieuwe olie ingedaan. Bij controle zag ik dat het niveau te hoog stond. Bij de garage zeiden ze dat dat niet erg was, ze vullen hem af op het voorgeschreven aantal liters en dat zou dat iets te hoge niveau bepalen. Echter een paar weken later controleerde ik het weer en leek het of het was gestegen.De olie is verder in orde en het water ook. Kan dit en zoja wat kan hier de oorzaak van zijn ?

ReMo9450

Geplaatst door ReMo9450 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Maarten6799 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe ziet de olie aan de peilstok eruit? Heeft het een wittige grijzige kleur erdoorheen? Het kan zijn dat er water in je olie terecht komt. Peilen doe je het beste op een vast moment. Niet de eerste peiling net nadat de motor gelopen heeft en de tweede als hij al een tijd uit staat. Bij dat laatste is je peil hoger daar alle olie in het carter zit en dus je peil iets hoger is.
Hou ook je waterpeil in de gaten. Bij een warme motor is dat veel hoger dan bij een koude. Zeker als je de vul dop losdraait. water zet uit naarmate het warmer wordt.

Succes, Maarten.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

weet je ook hoeveel liter ze erin gedaan hebben dan?
4 liter is de hoeveelheid die erin hoort, normaal gesproken komt het peil niet hoger dan het max op de peilstok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.