BMW 5-Serie: oliekoeler?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525td

Hallo, mijn oliekoeler is lek, nu heb ik die afgesloten en leidingen gewoon terug aangesloten(retour dus.) Kan dit kwaad? Er zijn toch genoeg auto´s met dezelfde inhoud zonder koeler he. Ik heb een intercooler gekocht en volgens mij komt deze toch onder de radiator ipv oliekoeler toch? Zo heb ik toch begrepen op realOEM.com. Toch graag wat info.
Bedankt

dennis2079

Geplaatst door dennis2079 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

volgens mij komt de ic voor/naast de radiateur te staan
en als je ic monteerd denk ik dat je ivm extra warmte de olie koeler nodig hebt

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

sorry dezelfde tijd getypt

dennis2079 (0), 15 jaar geleden

Ben vandaag naar BMW garage geweest en deze zei dat het niet echt nodig is om een nieuwe oliekoeler te zetten. Heb beschermplaat eronderuit gehaald en carterpan is alu met koelingsgroeven, dit was voldoende volgens hem. Ic komt normaal onder radiator maar heb juist gemeten en ik heb niet genoeg plaats als ik oliekoeler eruithaal. Dus komt hij onder oliekoeler. ALs ik nog eens ergens een oliekoeler vindt aan schappelijke prijs zal ik hem wel kopen en vervangen denk ik. Ahja hij zei ook nog als ik mijn olie vervang om de 10000km dit zeker geen probleem mocht geven ivm oliekoeler niet te vervangen

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat ze bij bmw niet voor niks zo'n oliekoeler monteren..dus als je hem eraf laat kan het zijn dat de olie temp ook omhoog gaat,zeker in de zomer en bij flink stevig rijden..

Een nieuwe vind je al tussen de € 100,- en € 300,- wel geen originele maar een universele,de prijs ligt een beetje aan de grote van het ding.

Gr Stefan

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

dat is de 1e dealer die geen € wil verdienen
of juist wel maar op langere termijn

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Het is maar net hoe je het bekijkt Jerry :D

dennis2079 (0), 15 jaar geleden

ge hebt soms ook nog goede garagisten die nie het geld uit uw zak willen slaan he, heb besloten toch maar eentje op ebay aan te schaffen. En hem eens te steken als ik tijd heb

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.