BMW 3-Serie: Omgevingsdruksensor stuk??

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: N52B25 325i

Hallo allemaal,

ik heb hier een BMW 325i Coupe( E92) die een fout geeft op de omgevingsdruksensor. Foutcode 2f76: Omgevingsdruksensor kortsluiting naar massa ( fout is sporadisch). Uitgelezen met Bosch KTS. Als ik bij de meetwaarden kijk bij de omgevingsdruksensor geeft die een waarde die zeker NIET de buitenluchtdruk is.
Hij geeft een waarde af van ongeveer 0.6 bar en je ziet deze waarde ook iets varieren. Bij de meetwaarden in de Bosch KTS staat ook de inlaatdruk VOOR de gasklep. Deze waarde is vreemd genoeg hetzelfde als de omgevingsdruk en varieert ook mee. Dit terwijl de motor niet draait dus zou de waarde mijns inziens rond de 1 bar moeten liggen. Op het moment dat de fout is opgetreden gaf de omgevingsdruksensor een waarde van 0,22 bar (spanning 1Volt) af. Is er iemand die weet of de waarde die de omgevingsdruksensor geeft ook daadwerkelijk de buitenluchtdruk moet zijn? De sensor zit in de DME computer. De motor draait af en toe ook niet mooi rond, en ook bij het rijden lijkt het of er te weinig vermogen is. Ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven, voordat ik zomaar de DME vervang. Bij voorbaat dank.

MP Verkuil

Geplaatst door MP Verkuil (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

foklop (0) PRO, 12 jaar geleden

Voordat je de DME gaat vernieuwen zou ik eerst controleren of er een software update beschikbaar is.

Alex218 (0) PRO, 12 jaar geleden

inlaatdruk voor de gasklep zou in onbelaste staat volgens mij inderdaad gewoon buitenluchtdruk moeten zijn. Zoals het woord al een beetje zegt; 'omgevingsdruk' sensor.

Als de sensor in de ECU zit, heb je dan de leiding erheen al gecontroleerd op verstoppingen/lekkages?

MP Verkuil (0) PRO, 12 jaar geleden

Het heeft even geduurd ivm vakanties, maar uiteindelijk toch de DME vervangen.
Probleem is tot op heden opgelost. Bedankt voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.