BMW 3-Serie: Onderhoudsinterval op BC

Bouwjaar: 2005

Vandaag staat op mijn nieuwe BMW 320 D touring exact 1478 kilometer. Bij het starten geeft de boordcomputer als komend interval voor onderhoud 32.000 kilometer aan. Verleden week was dat 31.000 kilometer en toen ik hem afhaalde in de BMW werkplaats was dat 30.000 kilometer. Dus hoe meer ik rij, hoe meer kilometer ik (zou) kunnen doen voor de eerste onderhoudsbeurt. Dat kan dus volgens mij niet juist zijn...
Is dit normaal, of zou de software van de auto nu nog altijd mijn rijstijl aan het evalueren zijn...dit na drie weken...
Misschien is dit een vraag voor de specialisten onder jullie.

Bmw freak1319

Geplaatst door Bmw freak1319 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

De computer moet zich inderdaad nog even bijstellen aan uw rijstijl. Het wordt vanzelf minder. Gr. Roel

Bmw freak1319 (0), 18 jaar geleden

Ook na 2.500 kilometer blijft de teller op 32.000 kilometer staan...dat wordt dus qua onderhoud betreft een toch wel goedkope auto ;-) De aftelling duurt toch wel lang vind ik.
De auto moet tussen de 2.500 en 5.000 kilometer naar de BMW dealer voor een zogenaamde "check-up", als het "probleem" (ik weet niet of dit een probleem is) blijft dan stel ik voor de zoveelste keer de vraag aan de dealer. Ik zal zeker iets laten weten! De boordcomputer werkt anders wel korrekt. Ben ook zeer tevreden over het verbruik, namelijk een gemiddelde van 6,1 liter per honderd kilometer op een nu gereden afstand van 2.500 kilometer.

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ben benieuwd, we horen het wel.

Gr. Roel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.