BMW 320I CABRIO: Onregelmatige loop

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn 320i cabrio loopt bij koud weer (onder 10 graden) slecht als hij nog koud is. De auto schud voelbaar. Ook merk ik tijdens het rijden dan hij vaker hapert.
Dit probleem blijft maar terug komen. In januari is de auto naar de garage geweest en heeft men de injector van cilinder 1 vervangen en de nox tank geleegd. Ook is daarvoor de nokkenas sensor al een keer schoongemaakt. Problemen lijken opgelost tot een aantal maanden (en paar duizend km) later gaat op de snelweg het engine lampje knipperen tijdens het optrekken in de file. Weer verstuiver cilinder 1 vervangen en kleppen gereinigd.
Auto vertoont hierna ineens gedrag dat eens in de zoveel tijd hij slecht start en nog steeds zijn de haperingen tijdens het rijden te voelen. NOx sensor vervangen. Start problemen blijven weg maar zit nog steeds met probleem dat de auto erg schud bij koude start. Garage heeft nu olie druk sensor en pomp vervangen maar het onregelmatig lopen tijdens start blijft. Garage adviseert nu om injectoren te testen. Weet iemand raad?

kessy willems

Geplaatst door kessy willems (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (290) PRO, 5 jaar geleden

Deze garage vervangt net zolang onderdelen tot het probleem gevonden is..?
Beetje kostbaar zo.
Is de auto al eens uitgelezen?

Herman BMW (0) PRO, 5 jaar geleden

Bij de dealer is er een testmodule die de injectoren kan controleren dmv druktest, advies om dat te laten doen.

Tevens lezen ze de auto dan eerst vantevoren uit en aan de hand daarvan kun je meerdere testen uitvoeren als dat nodig zou zijn.

Lekke injectoren en doorgeslagen bobines zijn veel voorkomend vandaar.

MJ (0) PRO, 5 jaar geleden

Idd zijn veel voorkomende problemen. Regelmatig goed onderhoud is ook belangrijk. Nieuwe bougies ook mee verwisselen. Tank eens 102 octaan benzine en kijk hoe die dan loopt. Nieuwe accu is ook wel nodig na 9 jaar gebruik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.