BMW 5-Serie: ontluchten koelsysteem bmw e28

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Diesel, Motorcode: 524

hallo,

hoe dient het koelsysteem van een bmw 524td ontlucht te worden? is hier een speciale methode voor of kan ik hem zo vol gieten zonder dat mijn cilinderkop scheurd? heb dit wel eens gehoord dat dit gebeurd.

groeten frank jakobs

jakobs4863

Geplaatst door jakobs4863 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jakobs4863 (0), 15 jaar geleden

kan mij dit nu niemand vertellen?

stefan84 (0), 15 jaar geleden

aan verkeerd vullen scheurt een cilinderkop niet,wel als deze veeeeel te warm word ( dus dat de naald van de temp staat te gloeien in het rode gebied )

Koelvloeistof vullen tot op max niveau,kachel binnen op warm zetten,motor (versnelt ) laten lopen tot temp mooi in midden staat indien deze een visco koppeling heeft,anders motor laten lopen tot dat de electrische ventilator aan gaat.

Je kan er anders ook een stuk mee rijden,dit duurd nl niet zo lang..

indien de vin aan gaat,en de slangen van het koelsysteem mooi even warm worden,en hij binnen warm blijft blazen is alles goed..peil nogmaals controleren bij koude motor en zo nodig bijvullen.

Gr Stefan

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

radiateur lopend afvullen dan die plastic schroef die langs je radiatordop zit losdraaien en door laten lopen en weer dichtdraaien als er geen lucht meer uitkomt doe even een paar handschoenen aan om verbranding te voorkomen dat schroefje kan wel ens heet worden en dan begin je te treuzelen en laat je het vallen enz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.