BMW 3-Serie: paar kleinigheden bij aanschaf

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320d

Heb vandaag een testrit gemaakt in een 320d en dat beviel me prima... echter er resteren 2 puntjes. Ik vond dat er een penetrante lucht in de auto hing. Een beetje scherp, zurig als het ware. Kreeg er later ook koppijn van. Kan dat van een niet zuivere airco komen of zou het aan het poetsbedrijf kunnen hebben gelegen?
Tweede puntje is het volgende en dat heb ik ook in een bmw 525tds meegemaakt. Bij het oprijden van de snelweg (in beide gevallen dus, voor het eerst rond de 120km/h) schudde (groot woord), trilde de auto. Bij de 525 testrit zei de eigenaar dat dat aan het wegdek ligt. Later in beide testritten dit inderdaad ook niet meer meegemaakt. Iets het nu iets specifieks des bmw´s of niet?

Verders een enorm gave bak hoor die 320...binnen no-time op de 180+...stabiel, niet te veel lawaai...precies wat ik zoek, alleen staat ie helaas bij het verkeerde bedrijf.

turbo_rob

Geplaatst door turbo_rob (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

diko (0) PRO, 16 jaar geleden

je kan die auto toch bij een andere garage laten keuren,als de verkoper dat weigert weet je gelijk genoeg.
mvg Diko

turbo_rob (0), 16 jaar geleden

dank je, echter de vraag is of het iets des bmw´s is.

dekra en anwb keuringen toegestaan, echter onder hun regie. Ja DAAAAAAG, daar doe ik niet aan mee. Erg slechte ervaring al mee gehad.

GertjanW (0), 16 jaar geleden

Zelf had ik ook wel last van de penetrante geur na aanschaf van mijn 320d. Dit lag idd aan de airco. Het is mijn ervaring dat je dit krijgt wanneer je altijd met airco rijdt en als je hem dan eens niet gebruikt krijg je dat weeige geurtje. Als je er een gewoonte van maakt de airco uit te zetten minimaal 5 minuten voordat je de motor uitzet, verdwijnt het na verloop van tijd wel.

Verder heb ik nooit iets gemerkt van schudden van de wagen, bij welke snelheid dan ook.

groeten,
Gertjan

turbo_rob (0), 16 jaar geleden

Thank you Gertjan,

grt robert

vegito (0), 16 jaar geleden

Misschien een onbalans op de aandrijfas? versleten hardyschijven ofzo.

turbo_rob (0), 16 jaar geleden

dat trillen schijnt onbalans vd banden te kunnen zijn. Er liggen michelin premacy´s onder. Zijn er merken af te raden en juist aan te raden voor een bmw?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.