BMW 3-Serie: problemen inbouwen cpv

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316i

Beste mede sleutelaars,

Ik heb een bmw e36 316 i aangeschaft. Hier zit een cpv op. Maar alleen met sleutel. Nu wil ik dat graag op afstandbedieng hebben. IK heb hiervoor een vdo comfort lock gekocht. Volgens het boekje moet dit makkelijk aan te sluiten zijn. Maar probleem 1:
Ik weet niet waar de aansturing van de cpv in de auto zit (vreemd model auto voor mij).
probleem 2:
Nu moet ik een draad doorknippen maar dit staat niet duidelijk in het boekje misschien heeft iemand ervaring met deze combinatie en zou het kunnen uitleggen hoe dit moet. IK heb een email naar vdo gestuurd maar ik krijg totaal geen reactie

benprint

Geplaatst door benprint (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hallo Benny,

Je kan de kabels trekken vanaf je bestuurders deur, of aansturing ( ZKE ) zit achter je dashbord kastje, als je even de zoekfunctie gebruikt zul je ook zien welke kleur kabel dat was, als ik me niet vergis is dat al vaker besproken.

Je moet ook even kijken hoe het beschreven staat AB beschrijving..

Gr Stefan

benprint (0), 13 jaar geleden

Volgens de gebruiks aanwijzing zou ik een draad moeten trekken naar de deur want, hier zou een onderbreking in de massa moeten komen want massa onderbroken is dicht en niet onderbroken is open. Maar ik kan mij bij bmw iets herinneren dat dit bij bmw net andersom is . voor dat ik de bekleding en alles los trek zou ik graag willen weten hoe ik het 1 en ander doe wat de handleiding van de cpv is uiterst sumier.
gr. bennie

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dan haal gewoon het deurpaneel eraf, meet ff bij de motor wat hij doet, dan ben je er zo achter hoe deze geschakeld is..

Achter het handvat de 2 dopjes verwijderen en de 2 torx schroeven eruit halen, de rest zit geklikt..

Gr Stefan

benprint (0), 12 jaar geleden

IK heb inmiddels een ander aangegeschaft en dit werkt gelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.