BMW 3-Serie: Raam Probleem

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een andere bmw, nu is mijn rechtraam uit de rubberen geleiding aan de voorkant in de deur. Hoe krijg ik deze er weer in? Het is een elektrisch raam.

Gr Alex

romalex

Geplaatst door romalex (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Alex,

Vraag 1, hoe komt het raam uit de rubber ? Was dit al toen je hem kocht of gaat het raam als hij bijna dicht is, scheef omhoog ?

In het laatste geval zal het probleem in het mechanisme zitten..

Het raam kun je simpel weer in de rubbers krijgen, haal het deurpaneel eraf en eventueel de bescherm folie, laat het raam een stukje zakken en trek de 2 borg pennen eruit, onder aan het raam daar waar de plastic blokjes in de raam geleider zitten, als de borg pen eraf is kun je even aan het mechanisme ( arm ) trekken, doe dat aan beide kanten en ondersteun het raam even,

Nu is het raam los, laat het raam aan 1 kant kantelen en schuif hem weer mooi in de rubbers.

Monteren in omgekeerde volgorde.

Mochten de plastic blokjes gescheurt zijn of afgebroken / versleten, vervang deze dan in 1 keer..

Gr Stefan

romalex (0), 13 jaar geleden

Stefan, het raam zit weer in de geleiding. Nu was het motortje ook stuk, dus andere opgehaald op de sloop. Deze deed het goed, maar nu niet meer, als ik het nu het raamknopje indruk voor naar boven gaat het raam naar beneden, en andersom ook. Hoe kan dit nu weer? Gister deed de motor het nog goed, vanacht heeft hij binnen gelegen omdat het te donker was om verder te gaan, maar het lijkt mij dat dat niks uit maakt.

Gr Alex

romalex (0), 13 jaar geleden

Het is opgelost, ze hadden op de 1 of andere manier de buitenmantel van de raammotor omgedraaid, dat werkt dus niet omdat er een magneet in zit. Stefan bedankt voor je hulp.

Gr Alex

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Geen dank alex..

Jij bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.