BMW 316i: radiateur is om de dag leeg

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316

myn radiateur is om de dag leeg moet 3 keer per week by vullen lekt soms veel dan weinig er ligt geen vloeistof onder radiateur maar verder onder de auto by het schudbord maar als ik van boven af tussen het motorblok kyk zie ik nergens iets lekken lykt verder naar beneden te zyn
heb pas viscofan en thermostaat vervangen rydt verder prima loopt prima stationair , kachel blaast ook niet op alle standen warme lucht en ruik soms een beetje koelvloeistof lucht door myn kachel.heeft iemand misschien een idee wat dit kan zyn

B>V>D raymond

ray11

Geplaatst door ray11 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Dit topic is door moderator in de juiste rubriek gezet.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Om simpel te beginnen zou ik het koelsysteem even onder druk laten zetten, dan kom je er gelijk achter als er een lekkage aanwezig is, het vat is zeker 1 liter en als dat telkens leeg is, dan lekt hij niet minimaal en zou er haast iets zichtbaar moeten zijn.

Rookt de auto ook wit tijdens het rijden, dus met warme motor ?

Dat je kachel niet warmt zoals het hoort zal komen doordat het koelvloeistof niveau te laag is, of anders gezegt, er te weinig inzit op dat moment.

Gr Stefan

mike e39 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je de geur van koelvloestof ruikt , moet je naar de kachelradiateur kijken daar zal wel een lek inzitten , maar een liter moet zichbaar zijn kontroleer ook je vloerbedeking op vocht .

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Die koelvloeistof geur hoeft niet alleen van de kachelradiateur te komen, bij een lek onder de motorkap die verdampt op hete delen, gaat ook via de ventilatie roosters naar binnen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.