BMW 3-Serie: Rauw geluid bij bepaalde toerentallen, zowel koud als warm

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Bij de aanschaf van mijn 318IS coupé uit 1992 werd direct gemeld dat de kettingspanner vervangen moest worden omdat de auto een ratelend geluid produceerde als deze koud was. Deze is kort daarna vervangen en dat geratel is toen ook verdwenen.

Nu hoor ik alleen óók al sinds het begin een irritant en niet thuis te brengen licht geratel (meer een rauw geluid) bij bepaalde toerentallen (tussen de 1750 en 2000 toeren). Ook als ik na een lange snelwegrit de auto stationair laat draaien hoor ik het ook.

Een tijd terug heb ik de auto voor veel te veel geld laten onderzoeken bij de BMW garage en kwam men tot de conclusie dat het toch nog aan de distributie lag en dat ik er maar beter gewoon mee door kon rijden.

Nu ben ik een liefhebber van deze auto en wil ik dus koste wat kost dat rotgeluid eruit hebben. De ketting hebben we zelf al nagekeken en deze lijkt netjes op spanning te staan.

Enig idee wat er dan wel vervangen zal moeten worden om van dit geluid af te komen?

Alvast bedankt!!

Emerge

Geplaatst door Emerge (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat je ketting geleider en je ketting versleten zyn. de rubbers op de geleiders zullen versleten zyn en de ketting is helemaal uitgerekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.