BMW 3-Serie: remschijven achter

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318d

hallo , kan er soms iemand een beschrijving geven voor het vervangen van de remschijven achter bij een bmw 318 d , 90kw . Heb ik hier speciaal gereedschap voor nodig om de remzuiger in te duwen ? Hoe kan ik de remschijf er af krijgen ?
mocht er iemand een foto of een beschrijving hebben uit een werkplaatshandboek , alvast bedankt !

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Daar is geen speciaal gereedschap voor nodig en wijst zich verder eigenlijk vanzelf. Zijn wel youtube filmpjes van te vinden. De klus wijkt ook niet echt af van andere merken en type auto's. Maar als je die ervaring niet hebt, is het wellicht beter om er iemand met verstand van zaken bij te halen. Het zijn wel de remmen.

Bij het vervangen van de remschijven ook altijd gelijk de remblokken meevervangen.

opelfan (0), 9 jaar geleden

hallo , ben meer vertrouwd met opel , vandaar mijn vraag . Ik dacht dat de remzuiger met speciaal gereedschap moest ingeduwd worden , maar ik wist toen nog niet dat het hier een gewoon systeem voor de handrem is .
toch bedankt !

kaleido 1 (1895) PRO, 9 jaar geleden

Hoe zien de remschoentjes er uit van de handrem , zou ze vervangen als ze er beroerd uit zien , al diverse keren meegemaakt dat de voering los laat met een blokkerend wiel als gevolg.

opelfan (0), 9 jaar geleden

ik zal dat nakijken , bedankt voor de tip !

opelfan (0), 9 jaar geleden

remschoentjes van de handrem zagen er als nieuw uit , wel enige moeite gehad om de remschijf te verwijderen . Na terugstellen van het stelboutje via een boutgat is het gelukt . Alleen zou ik de handrem wat strakker willen , staat nu op 10 tanden vast . Kan ik deze afstellen aan de handrem zelf of beter via dat stelboutje ?

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Dan kan op de handrem zelf en op de wielen. Als er veel rek op de kabel zit is afstellen per wiel niet voldoende en stel je de handremhendel zelf af. Bij 3 a 4 tandjes aantrekken zal de handrem de wielen blokkeren. Het is inderdaad geen gezicht als de handrem 10 tanden aangetrokken naar boven staat.

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Het correct afstellen van de handrem dient zowel bij de achter wielen als bij de handrem hendel te gebeuren. Eerst achter en vervolgens voor opstellen.

gr Martin

opelfan (0), 9 jaar geleden

alles perfect in orde , bedankt !

rover200vi (0), 9 jaar geleden

Als je remschoentjes hebt voor de handrem dan hoef je nooit met speciaal gereedschap de remzuiger terug te draaien. Als je handrem gewoon werkt op de achterste remblokken dan moet dat wel. Dus vandaar :), ik zou trouwens voorzichtig de handrem afstellen bij mij gingen de remschoentjes los zitten en aanlopen wat ook best wel een heftig geluid gaf na verloop van tijd. Waarschijnlijk heb ik zelf iets verkeerds gedaan maar toch een goede waarschuwing. Wat ik ook wel eens verkeerd heb gedaan is dat er wat remolie op de remblokken zelf terecht kwam. Maar nu heb ik gehoord dat je dat er weer met een gasbrander af kan branden zodat je geen nieuwe hoeft te kopen :). Hopelijk heb je wat aan die tips....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.