BMW 5-Serie: reset onderhoudsinterval

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 530 d e39

Hallo allemaal,

Ik heb op dit forum de diverse manieren om het onderhoudsinterval te resetten geprobreerd, maar op dit voertuig werkt het niet. Is er nog een andere manier, of is het niet mogelijk?

Alvast bedankt,

Dick Wijngaard

Dick Wijngaard

Geplaatst door Dick Wijngaard (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

Auto's zonder een diagnosebus onder de motorkap.

Opmerking:

Het servicelicht dat gaat branden afhankelijk van de afstand die de auto heeft afgelegd, kan alleen worden gereset wanneer meer dan tien liter brandstof is verbruikt.
Het servicelicht dat gaat branden afhankelijk van hoeveel tijd verstreken is, kan alleen worden gereset na een tijdslimiet van twintig dagen.
De tijdsafhankelijke functie van het servicelampje is alleen verkrijgbaar in geselecteerde landen.
Om het tijdsafhankelijke licht of afstandsafhankelijke licht terug te zetten, moet eerst de functie 'afstandsonderhoud resetten' worden geactiveerd.
Het afstandsafhankelijke servicelampje resetten
(Olie- of Inspectiebeurt)

Contactsleutel in positie '0'

Druk op de linkerknop en houd deze ingedrukt op de instrumentenkroon, zet de contactsleutel op positie '1'.

Houd de knop ingedrukt; de status van het servicelicht wordt na vijf seconden getoond. Het display toont OLIEBEURT of INSPECTIE . De overblijvende afstand wordt ook getoond.
Wanneer het afstandsafhankelijk onderhoud wordt getoond met 'reset', is het mogelijk het lampje te resetten. Wanneer het zonder 'reset', wordt getoond, is de minimale verbruikslimiet niet bereikt en kan er niet worden gereset.

Het resetten van het licht, wanneer de gecodeerde minimale limiet is bereikt, houdt u de knop nog vijf seconden ingedrukt om naar de reset-modus te gaan. 'Reset' knippert nu vijf seconden in het display, wanneer u het licht wilt resetten, laat u de knop los, drukt u opnieuw, en laat u de knop weer los (terwijl 'reset' nog steeds knippert). Het nieuwe afstandsafhankelijke onderhoudsschema knippert vijf seconden wanneer het resetkenmerk goed is uitgevoerd.
Wanneer u het afstandsgerelateerde servicelicht niet wilt resetten, kan de bestaande waarde worden aangehouden door de knop los te laten en te wachten tot het display niet meer knippert. Het oude afstandsafhankelijke onderhoudsschema wordt vijf seconden lang getoond.

Wanneer het afstandsafhankelijke onderhoud is gereset, kan het tijdsafhankelijk onderhoud worden gereset. Wanneer deze functie niet aanwezig is, wordt 'Eind SIA' getoond met het oude of nieuwe afstandsafhankelijke onderhoudsschema (afhankelijk van of u het reset of niet).
Tijdsafhankelijk onderhoud
(Jaarlijkse controle)

Wanneer het tijdsafhankelijke onderhoud aanwezig is, wordt de status ervan nu getoond. Wanneer het tijdsafhankelijke onderhoud wordt getoond met 'reset', is de gecodeerde limiet bereikt. Wanneer getoond met 'reset', is de gecodeerde limiet niet bereikt.

Het licht resetten wanneer het gecodeerde minimum is bereikt.
Druk op de knop en houd deze tenminste vijf seconden ingedrukt, het 'reset' licht knippert vijf seconden. Wanneer u de lichtbediening wilt resetten, drukt u opnieuw op de knop en laat deze los (terwijl 'reset' nog knippert). Het nieuwe tijdsafhankelijke onderhoudsschema knippert nu vijf seconden wanneer het resetkenmerk goed is uitgevoerd.
Wanneer u het tijdsgerelateerde servicelicht niet wilt resetten, kan de bestaande waarde worden aangehouden door de knop los te laten en te wachten tot het display niet meer knippert. Het oude tijdsafhankelijke onderhoudsschema wordt vijf seconden lang getoond.

'Eind SIA' wordt dan getoond met de oude of het nieuwe tijdsafhankelijke onderhoudsschema (afhankelijk van of u het reset of niet).

dit is wat ik heb wil het niet zal je toch even bij de dealer aanmoeten

Dick Wijngaard (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi Marco,
Ik had dit al geprobeerd, maar wil bij deze auto niet lukken. Reset modus gaat ook niet knipperen en volgens eigenaar branden de lampjes al een behoorlijke tijd. Dan toch maar naar de dealer.

Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.