BMW 3-Serie: Schakelaar apart te openen achterruit e91

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Hallo,

Het schakelaartje van het appart te openen achterruitje is kapot dus heb een nieuwe gekocht. Nu ben ik bezig met de schakelaar te vervangen maar dit is lastig omdat het achterruitje helemaal niet open gaat. Het is me echter zonder al te veel moeite gelukt om de stekker van de nieuwe schakelaar van binnenuit aan te sluiten en ik hoopte dat ik hierdoor de ruit kon openen en dan de schakelaar goed kon monteren.

Als ik nu op de schakelaar druk gaat de ruit niet open maar ik hoor wel een klikkend geluid achter de bekleding. Heb de bekleding verwijderd en het klikkende geluid komt uit een wit kastje boven de accu.

Iemand enig idee wat dit is en wat ik moet doen om alles werkend te krijgen?

Overigens zag ik bij de demontage van de oude schakelaar dat 1 van de 2 kabels doormidden gebroken was en van de andere was het koper te zien. Denk dat deze om zeep zijn geholpen door de werking van de ruitenwisser. Kan kortsluitig iets kapot hebben gemaakt?

Trigger

Geplaatst door Trigger (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja de korstsluiting kan iets kapot gemaakt hebben. Als de schakelaar kapot is en de ruit wil niet meer open dan is het gewoon een geklooi om de ruit open te krijgen. Het kan ook zijn dat er ergens anders (bij de schanieren bv maar dat komt bij een 3 serie niet zo heel erg vaak voor) niet goed functioneerd.
Heb het ook wel op jou manier geprobeerd, na lang proberen ging uit eindelijk de ruit te open.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.