BMW 5-Serie: Schakelmechanisme

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500 Tds

Heren,

Ik heb een 5 Serie E39 bj 1998 waarvan de neutraalstand van de versnellingspook niet juist staat, normaliter staat de pook in neutraal zo ergens tss versnelling 3 en 4, maar hij staat regelmatig meer ter hoogte van de 5'e versnelling, het is net of de neutraalstand van de pook zich verplaatst heeft, ook gaat hij niet goed in 5'e versnelling, men voelt echt dat er iets tegenwringt wanneer men hem in 5'e wil zetten, zou dit door het schakelmechanisme komen of bevind het probleem zich in de versnellingsbak? buiten dit schakelt hij goed en maakt ook geen lawaai aan de bak, de auto heeft 340 Dkm gelopen, Als het probleem zich buiten de versnellingsbak bevind kan er iemand mij aan de hand van de bijgevoegde foto aanduiden welke onderdelen er veranderd moeten worden om dit probleempje op te lossen?
weet er ook iemand of de keerring van de selectie stang veranderd kan worden zonder de versnellingsbak er moeten af te halen? deze lekt een beetje en dan kan alles tegelijkertijd hersteld worden.

Met Vriendelijke Groet


[url=http://postimg.org/image/t7pi3rl15/][img]http://s28.postimg.org/t7pi3rl15/Schema_...[/img][/url]

Dave-77

Geplaatst door Dave-77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Nummer 3 en 5 en eventueel nummer 1, de keerring kan zonder problemen vervangen worden zonder de bak te demonteren.

gr Martin

Dave-77 (0), 9 jaar geleden

Hey Martin,

Dank u voor de snelle oplossing en sorry voor het late antwoord, denk je dat bij het vervangen van deze onderdelen de pook in neutraal terug op zijn plaats zal zitten? Het lijken mij toch maar kleine onderdelen?!

Met Vriendelijke Groet,

Dave

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Of deze onderdelen jou probleem oplossen weet ik niet, zou je moeten controleren er kan ook iets niet goed vast zitten of er kan iets verbogen zijn.
Deze onderdelen verslijten wel en dan krijg je meer ruimte op het schakelmechanisme

gr Martin

Dave-77 (0), 9 jaar geleden

Hey Martin

Ik zal je raad opvolgen en alles eens goed nakijken, ik vervang toch de onderdelen die je me aangeduid hebt, ook zal ik alles terug invetten, het leek me allemaal een beetje droog te staan,
Nogmaals bedankt voor je hulp, ik laat zekere iets weten hoe het afloopt,

Met Vriendelijke Groet,

Dave

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.