BMW 5-Serie: Slaap modus

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 136 PK

Heren,

Heb een paar vraagjes

Vraag 1 wanneer gaat een E39 520 D in slaapmodus?
Vraag 2 mijn GPS muis zit constant in de sigarettenaansteker (dag en nacht) kan het zijn dat de auto niet in slaapmodus gaat omdat er een verbruiker is namelijk de GPS muis deze verbruikt stroom.

Waarom deze vraag het is namelijk zo ik heb de indruk na het moteren van een nieuwe batterij in de lente
(juiste batterij HOPPECKE 680A) dat de starter veel moeite heeft om smorgens de boel goed rond te krijgen, de wagen start wel goed maar ik heb de indruk dat er niet genoeg pouwer achter de starter zit als je start en dit heeft een diezel nodig vandaar het gevoel dat er tijdens de nacht een deel van de pouwer verbruikt wordt(startmotor op zijn laatste beenjes startmotor maakt meer lawaai bij het starten als een andere startmotor heb ik de indruk???).
Daarom mijn vraag in een vorige topic hoelang moet zo een E39 520 D voorgloeien heb namelijk vastgesteld dat twee van de vier gloeikaarsen defect waren heb ze alle vier vervangen door vier nieuwe maar geen verbetering (mijn 520 D gloeid +/- 1Sec voor ik vind dit weinig lampje aan en weer uit).

De auto loopt s'morgens na het starten perfect rond géén schokken of stoten, rookt niet, maakt ook geen rare geluiden geen olieverbruik, diezel verbruik is +/- 6 a 7 Li per 100 Km is altijd zo geweest trek goed voor een 136 PK motor.
Ik heb al een paar diezels gehad en had de indruk dat deze sneller en vlotter starten, het is ook mogelijk dat het normaal is voor een 520 D.
Maar mijn vermoeden gaat naar stroomverbruik tijdens de nacht (niet in slaapmodus gaan) Ik ga de GPS muis is uit de sigaretten aansteker trekken en kijken of het beter is .

Maar de vraag blijft gaat deze auto in slaapmodus en na hoelang gebeurd dit
MVG Jean

jean5225

Geplaatst door jean5225 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 16 jaar geleden

Eerst die muis maar eens los, misschien werkt het.
Volgens mij na zo'n 17 minuten in sleepmode en word wakker om de 6 uur.
Gaat daarna weer in sleepmode.
Oiram

jean5225 (0), 16 jaar geleden

Dank je wel Oiram ga dit is proberen

MVG Jean

jean5225 (0), 16 jaar geleden

Heren,

Heb het voorstel van Oiram (bedankt) opgevolgd de GPS muis is een paar dagen uit de sigaretten aansteker gehaald en moet vaststellen dat er meer pouwer achter het strarten zit, ik denk dat het probleem daar zat de wagen ging niet in sleepmode tijdens de nacht en verbruikte constant stroom, de GPS muis op zich verbruikt niet zoveel stroom maar als de auto niet in sleepmode gaat is het verbruik blijkbaar groter en een batterij in een mindere goede staat kan dan wel is voor problemen zorgen s'morgens of in de winter.

Over de voorgloeitijd van een 520 D heb ik nog altijd geen klaar antwoord gevonden, heb dit nagevraagd in de garage en daar vertelde men mij geen probleem van maken deze starten altijd ook zonder voorgloeien.
Kan mij iemand vertellen die ook een 520 D heeft hoelang zijn auto voorgloeid in deze tijd van het jaar zo +/- 5 °C
Ik wil niet in de problemen komen als het gaat vriezen binnenkort.

MVG Jean

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 16 jaar geleden

Aan het gloeilampje kan je niet echt zien of het gloeisysteem is inschakeld.
Hij kan ook gloeien zonder dat het lampje brand.
Als je verder geen problemen hebt kan je er eigenlijk wel er vanuitgaan dat het systeem goed werkt.

Echte gloeitijd kan ik moeilijk aangeven want die varieerd met de temperatuur.
Dat zou je moeten vragen aan een BMW monteur.

Oiram

jean5225 (0), 16 jaar geleden

Dank je wel Oiram
Ik zal het is navragen in een BMW garage

MVG Jean

Pjotr9136 (0), 16 jaar geleden

De voorgloeitijd van deze moderne diezels is zo kort dat het lampje pas bij buitentemperaturen van rond het vriespunt even oplicht.
Dit heb ik ook geconstateerd bij mijn Peugeot 406 HDI.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.