BMW 3-Serie: smg e46 m3

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,
ik heb mijn versnellingsbak van mijn e46 m3 smg er onderuit gehaald en weer ingebouwd.omdat de koppeling op was. ik heb de auto gestart en alles deed het. maar toen
heb ik aan de onderkant die grote ronde stekker eruit gehaald om al het vuil weg te halen en schoon gemaakt en weer in elkaar gedraaid.als ik nu de sleutel om draai
brand alles maar er gebeurt veder niets het blijft dood stil.
Groet,
Bob

bjp

Geplaatst door bjp , lid sinds 13 jaar geleden

10 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Stekker niet goed terug gemonteerd , pennetjes beschadigd ?

bjp, 8 jaar geleden

heb ik al na gekeken was goed

Einstein Brain PRO, 8 jaar geleden

Dit is al een heel ander verhaal dan je gisterenmorgen vertelde en waar ik toen op gereageerd heb !! Als ji zeker bent dat dat alle stekkers goed in mekaar zitten en alle pennetjes ok zijn, zou ik hem nu laten uitlezen op foutcodes. Als je de deur opent, gaat oliepomp versnellingsbak dan draaien ??

bjp, 8 jaar geleden

Hoi Einstein,
nee oliepomp en versnellingsbak draaien niet als deur open gaat.

Einstein Brain PRO, 8 jaar geleden

Normaal zou de pomp op de versnellingsbak een paar seconden moeten draaien als je de deur opent, probeer eens met batterij een tijdje af te koppelen. Kan je foutcodes eens laten uitlezen ?

bjp, 8 jaar geleden

als ik de accu aansluit hoor ik voor wat draaien. En als ik mijn auto dan op alarm zet een half uur, en dan ontgrendel blijft het stil hoor je niets draaien.

bjp, 8 jaar geleden

na enige malen mijn versnellingspook heen en weer gehaald te hebben kon ik mijn auto starten. Maar het is net of de koppeling niet goed pakt de auto schud,
toen ik hem uit zette begon alles weer opnieuw, alleen ging ie van ze vrij naar vijf en ze drie enzovoort, maar het lijkt wel of ie ze vrij niet kan vinden en wilde dus niet meer starten. als ie in 0 staat ziet ie dat kennelijk niet.
Groet, Bob

Einstein Brain PRO, 8 jaar geleden

Na vervangen koppeling of versnellingsbak, moet deze terug ingeleerd worden !! Ik weet niet of die functie op een universele diagnose computer aanwezig is. Zal vermoedelijk bij BMW dealer moeten gebeuren!!

bjp, 8 jaar geleden

hoi Einstein,
Bedankt voor de tip. Zodra m3 weer op ze wielen staat gaat ie naar de bmw dealer. word vervolgd.
Groet, Bob

bjp, 8 jaar geleden

Hoi Einstein,
Zo de bmw m3 rijd weer. Nadat de foutcodes waren uitlezen en de versnellingsbak was ingeleend starte de motor weer en de versnellingsbak deed ook werk weer.
Maar toen gebuurde het de koppeling kwam niet los die had ik moeten terug stellen met een spec tool en dat wist ik niet. Dus kon de bak er weer onderuit en is het alsnog
gedaan. En nu rijd hij weer als nieuw dankzij ASM auto's te mijdrecht.

Groet, Bob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.