BMW 318I TOURING U9: soms koelvloeistof lekkage

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: n42, Motorinhoud (cc): 1995, Vermogen (kw): 105

Goedenavond,

Ik rijdt sinds 3 maanden een bmw e46 318i met een 2 liter n42 motor uit 4-2003.
Tijden kan ik er mee rijden, niks aan de hand en zo ineens een rookwolk onder de kap en het lampje dat het koelvloeistof niveau laag is.
dan kan er een kwart liter koelvloeistof bij en dan kan ik weer 2000km rijden voordat het weer gebeurt. ook in de files en tijdens bergritten met volle bepakking niks geen problemen. ook na het bijvullen is het weer tijden goed. hoe kan dit nou? ik kan ook niet zien waar het weg komt...er staan nu 181000 km op de klok. de olie dop en peilstok zijn brandschoon en sludge vrij.

vriendelijke groet Rene

renecoupe

Geplaatst door renecoupe , lid sinds 17 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Zit je expansietankje rechts naast je radiateur , zo ja , grote kans dat daar een scheurtje in zit , laat je koelsysteem eens afpersen , als hij dan net onder het tankje begint te lekken is het raak.

renecoupe, 1 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie!
Hoe kan het dat het dan zo een paar weken niet gebeurt?
Ook leek hij, na het optrekken van de meeste rook, achter de motor te roken.
Zou eventueel die wyns radiator leak helpen?

groetjes rene

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Dat zijn beunhaas middeltjes , veroorzaakt op de langere termijn meer ellende dan je lief is , het oplossen van de lekkage op de reguliere wijze is goedkoper , lekkage kan natuurlijk overal zitten , dus afpersen en kijken wat er lekt , doorrijden kan je een keer verrassen met grotere kosten als gevolg.

Antongroen, 1 jaar geleden

Heb je al naast moto rechts gekeken aan de rechterkant zit een leidinkje soms scheurt hij is beetje bruinachtig kleurtje dat heb ik ook gehad met mijn e46

renecoupe, 1 jaar geleden

bedankt voor het mee denken!
ik heb overal gekeken maar zag nergens lek sporen....deze week gereden met de kachel op vol warm en de motor op stand 1.
gek genoeg gebeurt er nu niks.....mis geen vloeistof na 300km.
soms hoor ik wat borrelen achter het dashboard, maar geen lampjes meer sinds ik de kachel op warm heb.....ook geen beslagen ramen binnen, ook nog nooit gehad trouwens. nergens natte vloerbedekking..
de kachel wordt erg warm en goed koud...

renecoupe, 1 jaar geleden

Het probleem lijkt zichzelf opgelost te hebben.....sinds deze berichten heb ik nooit meer koelvloeistof bij hoeven vullen.
Ik hoop dat het een luchtbel ergens geweest is aangezien ik heel soms nog een soort kort geborrel hoor als ik de kachel op warm zet. ook is het onduidelijk waar het gelekt of over gestort heeft.
Er is geen verbruik en ook geen rook onder de kap meer. heel vreemd, maar meer als dit valt er eerst niet te melden. ik ben al 2500 km verder.
mocht er toch op termijn iets gaan lekken dan laat ik dit zeker weten. bedankt voor de reacties!

renecoupe, 11 maanden geleden

Update:
Uiteindelijk is het lek toch aan het licht gekomen.
het bleek toch het expansietankje te zijn.
Er zal wel een leak seal vloeistof in gezeten hebben.
Toen hij het uiteindelijk begaf zat er een haar scheur van 5 cm in.

renecoupe, 11 maanden geleden

bmw verkocht. topic kan gesloten worden. Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.