BMW 3-serie 1984: Speling in transmissie, geluid bij koppelen

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 18 4V OF 18 4V, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 66

Ik ben al een tijdje (6 jaar) in het bezit van een E30 316. Al gedurende deze gehele periode is er iets mis met de transmissie. Koppelen en ontkoppelen moet je voornamelijk in de eerste twee versnellingen erg voorzichtig met tussengas doen, anders hoor je een luide bonk die je ook voelt in de auto. Dit treedt ook op wanneer je het gaspedaal loslaat of juist wanneer je weer gas geeft. Nou waren er eerder dringendere problemen met deze auto en heb ik de transmissie gelaten voor wat het is, maar nu zou ik het graag aan willen pakken.

Ik heb kunnen herleiden dat je een vrij luid, metalig geluid hoort wanneer je de koppeling op laat komen. Het geluid komt duidelijk bij de koppeling/versnellingsbak vandaan. Dit is ook wanneer de auto in zijn vrij staat, maar alleen met lopende motor. Ik verdenk dus de koppeling.

De koppeling functioneert verder naar behoren, slipt niet, grijpt goed aan en het pedaal voelt zoals het hoort. Ik heb wel het idee dat het probleem langzaam erger wordt, over ongeveer 25000 km die ik nu met deze auto gereden heb. De hardyschijf en het kniegewricht zijn goed, de ophanging van het differentieel ook.

Iemand een idee wat er met de koppeling zou kunnen zijn wat dit probleem veroorzaakt? Alvast bedankt.

jannemann

Geplaatst door jannemann , lid sinds 4 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.