BMW 7-Serie: Standkachel van BMW 730 d doet niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 diesel

De standkachel (een Webasto) uit mijn BMW 730 d 1999 slaat niet meer aan. De kachel gedemonteerd en laten testen bij Webasto. Kachel was goed, maar het zou aan de electronica liggen..... Nou schijnt BMW alleen maar complete kachels te leveren (>1000,- euro) Maar weet iemand een mogelijkehid om de kachel anders/ goedkoper weer aan de gang te krijgen?

Henk Holtland

Geplaatst door Henk Holtland (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dwiep (0), 12 jaar geleden

toen mijn kachel niet meer werkte dacht ik eerst dat het het bedieningspaneel was , maar blijkbaar bleek het de "voeler" te zijn (50€) , de kachel doet volledig niks als hij geplaats is in het voertuig?

Henk Holtland (0), 12 jaar geleden

Als ik de kachel aan zet dan maakt hij een aantal keren achter elkaar een geluid alsof hij wil opstarten maar hij gaat niet verder. En na zo'n 4 a 5 keer stopt hij weer met alles. Er komt ook geen rook uit, dus hij slaat volgens mij gewoon niet aan. Maar bij de test van Webasto was de kachel op zich wel goed. Daar heeft hij een half uur probleemloos gedraaid zeiden ze maar op aansturing van eigen electronica die dus niet in de BMW doet.... Webasto kan en mag de electronica niet leveren! Die electronica is met een paar schroeven en aansluitingen zo los te halen van de kachel. Ze zeiden me ook dat als ik er electronica van een andere kachel op wilde zetten ik er wel voor moest zorgen dat de nummers precies hetzelfde waren daar de kachel het anders ook niet zou gaan doen. Ik heb al wel geinformeerd, maar er zijn heeeeel veel kachels die uiterlijk wel hetzelfde zijn, maar met andere nummers!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.