BMW 3-Serie: start goed, loopt 15 sec goed, daarna beroerd

Bouwjaar: 1985

Hallo, ik ben in het bezit van een BMW 318i e30 uit 85. wanneer ik de auto start, loopt de motor ongeveer 15 seconden gewoon goed stationair en ook bij hogere toerentallen. maar na 15 sec. slaat de motor stationair af en is alleen nogmaar draaiend te houden met gas geven, daarbij komt er ook nog zwarte rook uit de uitlaat en ruikt benzine. de koppakking is reeds vervangen en al veel sensoren nagekeken. is dit misschien een bekend probleem? wie kan mij vertellen wat dit kan zijn?

Maniacstarr

Geplaatst door Maniacstarr (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alex207 (0), 18 jaar geleden

Controleer je vacuumslang van je drukregelaar eens in het inlaatspruitstuk achter de gasklep Controleer ook of je retourleiding van de benzine nog open is.

Maniacstarr (0), 18 jaar geleden

kan het zijn dat de benzinedrukregelaar het niet doet? er staat wel vacuum op die slang. de retourleiding heb ik nog niet gecontrolleerd. ik houd je op de hoogte....

Het rare is dat de motor paar seconden perfect loopt, dus kan idd zo zijn dat de retourleiding verstopt zit op een of andere manier. iig bedankt voor je reactie, had zelf nog niet aan die retourleiding gedacht.

MVG Marcel

wilco faber (0), 18 jaar geleden

Vind het erg apart dat er zwarte rook uit komt en je benzine ruikt. Ik denk dat de verbranding onvolledig is. Heb je al eens gekeken of de ontsteking op tijd staat? Hoe reageert de auto bij optrekken?

Misschien moet je de bougies ook even bij langs lopen.

Maniacstarr (0), 18 jaar geleden

heb ik al gedaan, er zitten nieuwe bougies in dus dit kan het niet zijn. verder is de verdeler goed op tijd gezet. maar de motor loopt met koude motor gewoon goed, 15 sec... dus dan kan het toch verder niet aan de ontsteking liggen? of heb ik dat fout. gr marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.