BMW 3-Serie: Startonderbreker probleem BMW E36

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Beste Mensen,

Ik zit al heel lang met probleem die met de dag erger wordt. Ik heb BMW 325 e36 Cabrio van 1993. In deze auto zit Texalarm type weet ik zo niet, wel staat op de sirene ATX16. Startonderbreker geeft vaak probleem. Na dat ik stukje gereden heb kan ik de auto niet starten, auto gaat van alarm af en ook startonderbreker gaat eraf. Sleutel draait maar de startmotor doet niets. Met duwen start de auto wel. Wacht ik tijdje dan gaat de auto wel weer normaal aan. Ik denk dat het aan startonderbreker ligt die warm wordt ofzo, waardoor de startmotor onderbroken blijft.

Ik wil startonderbreker tussenuit halen. Ik weet alleen niet welke draden voor startmotor worden gebruikt? Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen?

sunny420

Geplaatst door sunny420 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet je zeker dat het je alarm is? Kan natuurlijk ook je startmotor zijn die slecht begint te worden.

Beetje zonde om dat alarm er voor niets af te halen .

Oiram

sunny420 (0), 13 jaar geleden

Ja dat weet ik zeker. Startmotor is vervangen en als ik draadjes direct op startmotor zet start de auto..

marco7126 (0) PRO, 13 jaar geleden

kijk eerst maar eens of het contactslot het wel goed doet krijg je daar wel een stuurspanning bij het starten

sunny420 (0), 13 jaar geleden

contactslot is goed en gecontroleerd...

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hoe heb je dat gecontroleerd ?

Meet eens op de kleine kabel op de startmotor, de geschakelde +, hoeveel spanning je daar meet indien iemand anders aan de sleutel draait, meet ook even belast, dus met de kabel aangesloten, is deze maar een paar volt, dan zal het aan de kabel of contactblokje liggen.

Je alarm of startonderbreker vermoed ik niet echt zo, of ze moeten al 1 van de 2 onderbrekers op de startmotor gezet hebben, maar meestal staan ze op de brandstofpomp / voeding van ECU of contactslot..

sunny420 (0), 13 jaar geleden

anwb heeft alles gemeten..contactslot was goed en spanning op de startmotor ook goed..en ik heb zelfs contactblok al vervangen..ik moet van die startonderbreker af..ik ben al wat geld kwijt aan andere dingen onnodig te laten vervangen..

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dan kom je aan het zoeken welke kabels van de onderbreker zijn, deze los koppelen en de originele weer aan elkaar maken, wel zo makkelijk als je een schema hebt / zoekt van het Alarm, anders kan het nog wel eens lastig worden..

sunny420 (0), 13 jaar geleden

juist ja..schema heb ik niet..het gaat om texalarm AV-21B55 ...ik heb alleen gebruikershandleiding kunnen vinden..dus als iemand aansluit schema heeft , kom ik wel verder..

stefan84 (0), 13 jaar geleden

FF zoeken en je vind hetvolgende,

Kijk eens of je deze 2 kleuren kabels hebt en of je eventueel kan zien waar deze heen lopen, zo te zien maar 1 onderbroken punt bij dit alarm.

Zie rode streep :

[url=http://img832.imageshack.us/i/74560044.p...][img]http://img832.imageshack.us/img832/1636/...[/img][/url]

marco7126 (0) PRO, 13 jaar geleden

kun je nog niks mee de kabels zijn altijd zwart moet de pen bezetting hebben zit namelijk een soort van krimpkous omheen
a1 en a2 van de zwarte stekker op het kastje kijk dan ook even of a3 en a5 aangesloten zijn zijn van de pomp
zijn niet altijd aan gesloten
succes

sunny420 (0), 13 jaar geleden

Beste mensen bedankt voor jullie reacties en hulp. Ik heb ondertussen de kabel gevonden die de startmotor onderbreekt. In geval van BMW E36 is dat een zwart/geel kabel die aangesloten zit op 2 zwarte draden van alarmkastje. Ik heb hem tussenuit gehaald en weer netjes aan elkaar gesoldeerd. Auto start nu zonder probleem. Voorheen was het na stukje rijden en daarna uren wachten voordat ik weer kon starten. Nu even paar dagen aankijken of het goed blijft gaan.

bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.