BMW 7-Serie: Startprobleem (start niet meer na afzetten)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 730D

Ik heb het volgende vervelende probleem:
De auto start soms niet meer na ongeveer 10 min. te hebben af gestaan. Dus 1ste start is normaal en daarna kan het zijn dat ie niet aanslaat. Na een tijdje wachten (ik heb 'm een paar keer de volgende dag pas weer gestart) start ie weer normaal.
Ik zie er ook geen regelmaat in, soms werkt ie een paar dagen zonder problemen en dan opeens slaat ie niet meer aan na een tankbeurt of i.d.
Ik heb 'm na laten kijken door een dieselspecialist en die zag een kleine lekkage op de brandstofpomp. Verstuivers zijn goed met goed retour. Reparatie zo'n €900 voor de pomp. Dat is alleen pakkingen vervangen.
Motor heeft zo'n 250.000 km gelopen en bij mijn weten is het brandstoffilter heel lang geleden voor het laatst vervangen (meer dan 100.000 km geleden)

Mijn vraag: zou het kunnen dat de oorzaak in het brandstoffilter gezocht moet worden of kan het zijn dat door de lekkage in de pomp de motor niet aanslaat. Het vreemde is dat als ie loopt, dan loopt ie perfect.

Groet

Coma

Geplaatst door Coma (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Storingen al uit laten lezen?

harem belbas (0), 7 jaar geleden

Hallo coma

Ik zie dat je in 2011 probleemen hebt gehad met je bmw 730d ik ben benieuwd hoe dit opgelost is want heb het zelvde probleem.mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.