BMW e39: stotteren,inhouden,blijven hangen en minder vermogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 520d

heb sinds enkele weken een 520d e39.voelde dadelijk dat hij soms inhoudt vooral bij warme motor en tss 2-3000 toeren.Ook het opschakelen verloopt stroef:inhouden vooral in de eerste 3 versnellingen.Sedert enkele dagen is daar een duidelijk merkbaar vermogenverlies bijgekomen(verbruiksmeter loopt op tot 20-25l en wagen gaat amper vooruit)heb ook gemerkt dat verbruiksmeter wanneer wagen tot stilstand komt bv aan rood licht ,de verbruiksmeter even oploopt tot ca 8l/100km en dan terug naar o.heb ook de indruk dat wagen soms uit zichzelf blijft rijden(toerenteller blijft constant terwijl gaspedaal niet wordt beroerd of zakt zeer langzaam zodat een gecontroleerd remmannoeuver wel gepast is.had voordien een 318 tds heeft 300000 km gelopen als een klok terwijl deze alles behalve goed rijdt.problemcar???? wagen heeft 50000 km

alfajet

Geplaatst door alfajet (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfajet (0), 16 jaar geleden

llm vervangen,beter maar niet volledig opgelost

BEEMER320D (0), 16 jaar geleden

@ alfajet,

Lees dit topic op het forum maar eens door ; http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Mocht je dit allemaal heel bekend voor komen dan zou ik ook maar eens overgaan tot het vervangen van dat onderdrukventiel/klepje.

alfajet (0), 16 jaar geleden

beemer dank je voor de reactie ben jammer genoeg zelf geen techneut maar voel de wagen wel goed aan.zoals gezegd is llm vervangen en ingelezen.dag nadien echter:geen trekkracht(turbo leek niet aan te slaan),stotteren,inhouden,bij starten en stilleggen(ook bij stationnair toerental)een sissend geluid zoals een duiker die zn drukventiel test(is dit het probleem?)raar is wel dat deze problemen zich heel duidelijk manifesteren wanneer airco opstaat,rij nu een paar dagen zonder en wagen rijdt beter maar toch niet zoals het hoort.hou me op de hoogte want heb de indruk dat jij en phoenix me wel in de goede richting kunnen leiden(wagen is nog onder garantie dus kan verkoper beter de beste info mee geven om tot een snelle enefficiente oplossing komen)

BEEMER320D (0), 16 jaar geleden

@alfajet,

Ten eerste zou ik toch eerst de auto uit laten lezen om te kijken of er ergens storingen te zien zijn !

Mocht dat helemaal geen foutje vertonen dan zou je toch eens gaan beginnen met het controleren van het vacuumsysteem.
Er zitten namelijk 2 van die onderdrukregelklepjes in het systeem die niet uit te lezen zijn en alleen maar visueel te controleren zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.