BMW 3-Serie: Stuur trilt bij remmen boven 100 km/u

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318 tds

Als ik boven de 100 km/u rijd en ik moet dan remmen. Dan begint mijn stuur te trillen(gelukkig niet zo erg dat het uit mijn hand trilt) . Ik heb toen de remschijven en remblokjes vernieuwd. Maar het probleem was daarmee niet verholpen. Nu heeft er iemand naar gekeken en hij vertelde mij dat de stabilisatorstang rubbers versleten waren. Ik verstelde hem ook dat als ik over hobbelige weg reed, dat ik ook een soort van rammelende plaat hoorde. Ik dacht eerst dat het de uitlaat was of misschien de hitteschilden. Maar bij controlle bleek dit het niet te zijn.

De persoon vertelde dat het gerammel ook kwam omdat de stabillisatorstang rubbers versleten. Dat gerammel was puur het ronde schild wat achter de remschijf geplaatst is dat trilde, omdat rubbers versleten waren. Hij vertelde mij dat als ik de rubbers zou vervangen dat het probleem van het trillen in de stuur en gerammel dan verholpen is.

Kan iemand mij vertellen wat zo'n reparatie kost en of ik daarmee nog kan doorrijden.

da.rah

Geplaatst door da.rah (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

kromme schijven
fuseekogels
draagarm kogel achter vd voorste draagarm

fggerard (0), 16 jaar geleden

Ik had precies hetzelfde ik moest mijn rubbers en voor de lagers laten vervangen.

BMW-E38 (0), 16 jaar geleden

Met m'n E38 heb ik hetzelfde gehad en na het vervangen van de voorste draagarmen was het probleem weg. Het ontstaat inderdaad vaak door versleten draagarm-rubbers, maar die los monteren is vaak niet economisch (soms niet eens mogelijk) en dan kom je automatisch uit op het vervangen van de hele draagarmen. Overigens zouden de draagarm-rubbers toch minimaal 100.000 km mee moeten kunnen. Mij heeft het toen circa 400 euri's gekost inclusief materiaal.

arnold 27 (0), 16 jaar geleden

het zijn de draagarmrubbers,kosten ongeveer €40- en als je handig bent
is het een half uur werk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.