BMW 3-Serie: bmw e46 koelvoelistof

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Mijn auto lekt koelvloeistof. Laatst lag er een plasje koelvloeistof onder de auto in het midden. Nu ben ik onder de auto gaan kijken en zie ik dat er koelvloeistof bij de versnellingbak vandaan komt. Ik heb geen idee waar het lekt het lijkt me dat het van bovenaf naar de versnellingsbak loopt. Heeft iemand suggesties waar ik zou kunnen kijken waar het vandaan komt. Bij de radiateur waterpomp etc is geen lek te zien.

fggerard

Geplaatst door fggerard (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 16 jaar geleden

het kan zijn dat er zo weinig te zien is,je moet het systeem even onder druk laten zetten,dan heb je het lek zo gevonden.

Stefan

TesT (0) PRO, 16 jaar geleden

watermondje achter op cilinderkop

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Is het niet gewoon de water afvoer van de verdamper (airco)? Deze laat ook altijd een plasje 'water' achter als je de auto uitzet.

fggerard (0), 16 jaar geleden

hallo

Bedankt voor uw berichten. Het is duidelijk koelvloeistof en een aardige plas. Ik heb inderdaad de mond achterop de cilinder bekeken erg moeilijk om daar wat te zien maar ik voelde niet echt koelvloeistof

duc998s (0) PRO, 16 jaar geleden

9 vd 10 keer inderdaad het waterbuisje achteraan de cyl kop!
maar kan ook de koppakking zijn die wil achteraan nog wel eens naar buiten komen,met lekkage als gevolg.
gr C

fggerard (0), 16 jaar geleden

Ik zal het morgen nog maar is goed bekijken ik heb het idee dat het daar wel vandaan moet komen aan de achterkant. Ook als ik de dop van het de koelvloeistof eraf haal komt er aardig wat lucht uit miss is het wel de koppaking ik zal ook even kijken of de slangen hard zijn. Ik had toen ik de auto een kleine beurt had gegeven het koelsysteem onder druk laten zetten maar zij konden niks vinden,aangezien het toen niet heel erg lekte ben ik vanuit gegaan dat er niks aan de hand was. Maar het zou misschien toch de koppakking kunnen zijn. Ik zal het morgen wel laten horen

fggerard (0), 16 jaar geleden

Ik heb gekeken maar de koelvloeistof buizen zijn gewoon zacht. Ik heb ook aan de achterkant van mijn motorblok gekeken bij de koelvloeistofkoppelstuk is geen lekkage wel verbruikt de auto ook mee olie kan ik bij een garagebedrijf laten controleren of de koppakking lek is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.