BMW 7-Serie: Temperatuurmeter doet vreemd

Bouwjaar: 1998

Hallo

De auto heeft een Inspectie II bij de dealer ondergaan en daarbij hebben ze verschillende dingen vervangen, o.a. een temperatuursensor, maar nu ik de auto terug heb doet de temperatuurmeter raar.
Als ik 's ochtends wegrijd, dan na ongeveer 2 kilometer slaat de temperatuurmeter ineens uiterst naar het rode gedeelte, het is niet zo dat de motor dan te warm wordt maar lijkt meer op een electrische storing, als ik dan gewoon door blijf rijden dan gebeurt het soms dat ie na een aantal seconden of zo weer terugzakt naar de normale stand maar dan kan het ook zo zijn dat ie na een paar seconden zo weer helemaal naar rechts uitslaat.
Het vreemde van alles is zodra de motor helemaal op temperatuur is dan gebeurt het de hele dag niet meer, totdat de motor echt helemaal afgekoeld is en dan doet ie weer precies hetzelfde.
Ik ben natuurlijk terug gegaan naar de dealer en die zei dat mijn cockpit kapot was, heb die laten vervangen door een nieuwe en het probleem is nog steeds niet opgelost.
Nu is het niet zo dat de dealer het niet verder uit wil zoeken want de auto moet a.s. maandag weer terug maar ben nu toch wel erg nieuwsgierig geworden of er misschien meer mensen zijn die zoiets ooit mee hebben gemaakt en een oplossing weten.
Het gaat dus om een 740i van 1998 met 175.000 km op de teller.

Alvast bedankt.

KawaBmw7

Geplaatst door KawaBmw7 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

hoogs waarschynlyk maakt kabeltje van tempmeter ergenr massa sluiting . loopkabel eens na en kyk of deze ergens is doorgeschuurd.zoniet dan is de temp sensor kapot. komt meer vor dat nieuwe sensor niet ged is.succes

KawaBmw7 (0), 18 jaar geleden

Maar als die sensor kapot is dan moet de dealer dat toch zo kunnen zien als de auto is aangesloten op de testkast?

yvo12382 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zeker moeten zij dat kunnen zien, gewoon terug gaan met die klacht is toch meteen na de inspectie gebeurd.

KawaBmw7 (0), 18 jaar geleden

Ja voordat de Inpectie II was uitgevoerd had ik nooit geen last, maar ze vermoeden dat de fout die in het dashbord zat dat die opnieuw is meegeschreven toen het nieuwe dashbord weer werd ingelezen. Dus willen ze nu hele nieuwe software programmeren of zo.

harald4119 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde. 740 e38. identieke klacht. begonnen na nieuwe radiateur. maar onvindbaar probleem. wie oh wie?...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.